Pachter předpovídá cenu Scorpia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pachter předpovídá cenu Scorpia

Pachter předpovídá cenu Scorpia

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 1. 2017 16:02 15
Reklama

Když dojde v rámci herního průmyslu řeč na odhady a projekce, je jméno Michaela Pachtera skloňováno velmi často. Tento analytik se na hry specializuje a jeho kvalifikovaným věštbám se věnujeme často nejen my, ale i řada zahraničních médií, neboť právě Pachter dokáže občas poukázat na zajímavé věci, jež postupem času ani nemusí být příliš vzdálené od pravdy.

V minulosti tak kupříkladu Pachter předpověděl neúspěch Vity, obrovský úspěch čtvrtého PlayStationu, vánoční vítězství PS4 nad Xboxem a koneckonců i pozdější vydání a cenu Scorpia, které se budeme věnovat i tentokrát. Aktuálně totiž Pachter připomíná, že by cenovka konzole Xbox Scorpio určitě neměla překročit metu čtyř set dolarů (při aktuálním kurzu něco málo přes deset tisíc korun). Tedy alespoň ne tehdy, pokud chce Microsoft pomýšlet na komerční úspěch. A na to ostatně již Phil Spencer v minulosti dokonce i reagoval.

Cenovka nasazená na PS4 Pro je dle něj ideální pro kompetitivní produkt a v čase příštích Vánoc by dle něj bylo dost dobře možné, že by v Sony mohli sovji konzoli dočasně zlevnit (na 350 dolarů, tedy necelých devět tisíc) a tím ji ještě více zatraktivnit. Pokud by v takovém případě přišel Scorpio za cenu vyšší jak deset tisíc korun, tak by dle něj mohl Microsoft jednoduše dojet na špatný odhad velikosti trhu. 4K panely se totiž sice postupem času stanou standardem, vyšší výkon i potenciál konzole však bude zapotřebí umět prodat a těžko čekat, že by šla masa hráčů po dražším Scorpiu jen proto, aby si za další významnou částku pořídila ještě Oculus Rift. Takoví budou zkrátka jen hledat konzoli, jež 4K umí.

Jak to tedy nakonec bude, a především na kolik taková legrace přijde, to tedy ukáže až čas, mezitím tedy nezbývá než se obrnit trpělivostí. Nicméně Phil Spencer dává světu aktuálně vědět, že vývoj zdárně pokračuje, zda se však bližšího odhalení konzole dočkáme ještě před E3, to je zatím otázkou.

Inu, uvidíme. V diskuzi se s námi každopádně určitě podělte o svůj názor – už netrpělivě Xbox Scorpio vyhlížíte a rádi za něj dáte nějakou tu korunu navíc, anebo se spokojíte se současnou hardwarovou revizí této konzole?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama