Cyanide pracují na hře z World of Darkness
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyanide pracují na hře z World of Darkness

Cyanide pracují na hře z World of Darkness

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 1. 2017 16:01 3
Reklama

Francouzské studio Cyanide si toho v poslední době nakládá na svá bedra docela dost. Víme, že pracují na pokračování dobrodružství skřeta Styxe s podtitulem Shards of Darkness, včera jsme psali o jejich chystaném počinu Call of Cthulhu: The Official Video Game a dnes se dovídáme o dalším titulu, který fanoušky temnoty a stolních RPG příjemně polechtá v podbřišku.

Vydavatelství Focus Home Interactive totiž oznámilo uzavření partnerství se společností White Wolf Publishing, vlastníkem práv na univerzum World of Darkness. Do něj spadají například herní prostředí Vampire: The Masquerade, Mage: Ascension nebo Werewolf: The Apocalypse. Vampýři v minulosti dostali hned dvě videoherní adaptace, tedy Vampire: The Masquerade Redemption z roku 2000 a následně Vampire: The Masquerade Bloodlines z roku 2004. Nyní jsou na řadě vlkodlaci.

Focus Home Interactive ve spolupráci právě s výše zmíněným pilným studiem Cyanide totiž oznamují nový titul s názvem Werewolf: The Apocalypse The Official Video Game. V tiskové zprávě popisují World of Darkness jako drsnou, špinavější verzi toho našeho. Ty nejzvrácenější konspirační teorie jsou pravdivé, rozdíly mezi bohatými a chudými jsou propastné a lidstvo je v roli obětí skupin nadpřirozených bytostí, které spolu soupeří o nadvládu nad světem. Ve hře Werewolf: The Apocalypse na sebe vezmete roli vlkodlaka a pohroužíte se do atmosféry kmenové pospolitosti a šamanistických rituálů. Vaším hlavním cílem bude boj proti rozrůstající se urbanizaci světa a nadpřirozené korupci, patrně ze strany nenáviděných vampýrů, kteří manévrují svět vstříc nevyhnutelné apokalypse.

Šéf firmy White Wolf Publishing Tobias Sjogren uvedl, že World of Darkness vždy přitahoval kreativní osobnosti s touhou vyprávět temné příběhy. Spolupráce s Focus Home Interactive a Cyanide Studios na tvorbě hry z prostředí divokých vlkodlaků je tak dle jeho slov pro firmu skvělou zkušeností a těší se, jak bude tato důležitá IP převedena do světa videoher. Prezident Focus Home Interactive Cedric Lagarrigue v tiskovém prohlášení zmínil, že i jeho společnost je ze spolupráce s White Wolf velmi nadšena a těší ji možnost přenést Werewolf: The Apocalypse do videoherního světa. Jedná se podle něj o velmi bohaté prostředí plné skvělých příběhů. Lagarrigue také uvádí, že původní myšlenka na adaptaci vzešla právě od studia Cyanide. Doufejme tedy, že si vývojáři neukousli příliš velké sousto a všechny momentálně rozjeté projekty dokáží zdárně dokončit. O Werewolfovi bychom se měli víc dozvědět na konferenci What’s Next de Focus, která proběhne 1. a 2. února. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama