Call of Cthulhu ve videu předvádí své hrůzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Call of Cthulhu ve videu předvádí své hrůzy

Call of Cthulhu ve videu předvádí své hrůzy

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 1. 2017 13:48 5
Reklama

Jméno Howarda Phillipse Lovecrafta nemusíme žádnému milovníkovi kvalitního hororu obšírně představovat. Americký novinář a spisovatel, který za svého života slávu nepoznal a zemřel v chudobě v nedožitých 47 letech, by se asi divil, do jaké míry jeho tvorba ovlivnila celý žánr. Lovecraftův mýtus, vystavěný kolem mocných prastarých bytostí, se projevil v celé řadě her, a nemusely na něj ani odkazovat přímo. Příkladů je spousta – Bloodborne, World of Warcraft, Terraria…My se ale tentokrát budeme věnovat hře, která si do názvu vybrala samotného Cthulhu.

Řeč je o Call of Cthulhu: The Official Video Game, která momentálně vzniká ve francouzském studiu Cyanide. Jedná se o video herní adaptaci stolního RPG Chaosium, v níž převezmete roli válečného veterána a aktuálně soukromého detektiva Edwarda Pierce, který vyšetřuje záhadnou a tragickou smrt Sahar Hawkinsové, úspěšné umělkyně, která se s manželem a celou rodinou přistěhovala na ponurý a temný Darkwater Island. Je nasnadě, že celou zápletkou manipulují síly mimo lidské chápání a hlavní postava bude v průběhu vyšetřování čelit takovým skutečnostem, které ji mohou snadno připravit o rozum.

Nyní jsme se dočkali nového traileru, který nám poskytuje další vhled do chystaného příběhu. Darkwater Island je skutečně podivné místo, kde se dějí ještě podivnější věci. Záhadně znetvořené mrtvoly velryb jsou jen jednou z mnoha. Čím více se budete blížit k rozřešení případu a tím pádem vstupovat do sféry vlivu samotného Ctulhu, tím pokřivenější obraz reality vám hra bude poskytovat a každý předložený fakt budete muset zpochybňovat. Budete si muset vybrat, zda si uchováte duševní zdraví, nebo celé záhadě přijdete na kloub. Jak říkají samotní vývojáři, jen v šílenství naleznete pravdu. A Velký Spáč se mezitím připravuje na své probuzení.

Studio Cyanide bylo založeno počátkem roku 2000 a za dobu své existence vyprodukovalo slušnou řádku her, které ale nikdy neprorazily do žebříčků AAA produkce. V portfoliu firmy nalezneme hry, jako je Bloodbowl, Of Orcs and Men, Styx: Master of Shadows a z nedávné doby například Zdeňkem recenzovaný Space Hulk: Deathwing. Call of Ctulhu: The Official Video Game vydá společnost Focus Home Interactive v průběhu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama