„Slepý" horor od tvůrců BioShock bude i na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka „Slepý" horor od tvůrců BioShock bude i na PS4

„Slepý" horor od tvůrců BioShock bude i na PS4

David Plecháček

David Plecháček

18. 1. 2017 10:53
Reklama

Možná si vzpomenete na „slepou“ hru Perception. Horor, na kterém pracují veterání ze studia Irrational Games (BioShock, Dead Space), měl představit unikátní hratelnost vystavěnou na tom, že hlavní hrdinka hry, Cassie, je slepá. Od představení a úspěšné kampaně na Kickstarteru to ale spíše vypadalo, že tvůrci oněměli. Až dosud.

Zajímavě vyhlížející titul měl vyjít už loni v červnu, z těchto plánů ale evidentně sešlo. Bohužel jsme se datum vydání nedozvěděli ani teď, namísto toho nám Bill Gardner z vývojářského studia The Deep End prozradil, že je v plánu verze pro PlayStation 4. Může za to uzavřené partnerství se společností Feardemic.

Ačkoliv Cassie očima nic nevidí, vývojáři zapojili do hry její sluch, který bude v celé hře dominantním prvkem. Jak si asi dokážete u hororového titulu představit, starobylé sídlo v Gloucesteru v Massachusetts, kde se Perception odehrává, vydává nejrůznější vrzání, skřípání, ale atmosféře pomohou i takové banální prvky jako je tikot hodin. Jak ale záhy zjistíte, to bude nakonec vaším největším pomocníkem.

Starobylý dům totiž ukrývá nejrůznější tajemství, mimo jiné Presence, která svou přítomností mučila dřívější obyvatele domu, a teď se snaží ulovit i Cassie. Cassie je ale schopna sledovat své okolí právě díky zvukům, které se všudypřítomně ozývají, ale i díky echolokaci, pomocí které si čas od času oskenuje celé okolí a získá přehled, co se odehrává kolem ní. Nikoliv zadarmo – odhalíte tím svou pozici.

„Jakmile vás Presence spatří, vaši jedinou šancí je utéct, někde se ukrýt, a doufat, že vás nenajde,“ píše Gardner v příspěvku na PlayStation Blogu. Jak to celé funguje si můžete prohlédnout v níže přiložených videích. My se v každém případě na hru těšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama