Oznámeno nové tahové RPG z Warhammer 40K
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oznámeno nové tahové RPG z Warhammer 40K

Oznámeno nové tahové RPG z Warhammer 40K

David Plecháček

David Plecháček

18. 1. 2017 13:52
Reklama

V roce 1995 vyšla wargamingová desková hra Necromunda. Ve svém žánru se stala takřka legendou. Před více než dvaceti lety jí světu představil tým Games Workshop, autoři světa Warhammer a Warhammer 40.000, v němž se Necromunda odehrává – a právě s ním (opět) navázalo partnerství vydavatelství Focus Home Interactive, respektive herní studio Rogue Factor a společně představují nové tahové RPG Necromunda: Underhive Wars.

Než se pustíme do toho, co obnáší a jak se bude hrát, musíme si povědět něco o samotném předobraze hry, o Necromundě jako takové. Necromunda je toxická planeta známá ze světa Warhammeru 40K. Není neobydlená, ve skutečnosti se za speciálně vytvořenou zdí nachází obrovské město Hive vybudované do jednotlivých pater. Nejvýše bydlí ti nejmocnější, nejbohatší a zákonitě i ti nejzkaženější.

Většina obyvatel ale bydli ve spodních patrech, v tzv. Underhive. Právě odtud pramení název nově oznámeného RPG. Ve stejné sféře se hráči ocitali i v původní deskové Necromundě. Šest nejvýznamnějších rodin z Underhive ovládá lukrativní továrny na nejrůznější technologie a především zbraně, na které narazíme v celém zdejším univerzu. Hádáte správně, v Underhive Wars půjde o litou řež o tamní nadvládu.

V tiskové zprávě se o spolupráci vyjádřil jak Yves Bordeleau, generální manažer studia Rogue Factor, i Jon Gillard z Games Worshop. Bordeleau říká: „Naše spolupráce s Focus Home Interactive a s Games Workshop je příběh důvěry, tvrdé práce a vášně pro univerzum Warhammeru. Naše dobrodružství začalo s vytvoření Mordheim: City of the Damned.“ Už Mordheim totiž vycházel deskové hry z roku 1999, a tak Rogue Factor i Focus Home částečně sází na jistotu.

Hra vyšla na PC 19. listopadu 2015, o necelý rok později i na konzolích, a opět měla svůj původ ve světě Warhammeru, tentokrát ale v tom fantasy. Po světě získávala obecně nadprůměrná hodnocení. „Silný launch na PC a na konzolích a neuvěřitelná zkušenost tvoří cestu pro naše další kroky v dobývání taktického RPG žánru: k Necromundě: Underhive Wars,“ dodává Bordeleau.

I Jon Gillard ze společnosti Games Workshop si zařazení dalšího titulu do katalogu videoher ze světa Warhammeru pochvaluje. „Rogue Factor a Focus Home Interactive vytvořili perfektní Mordheim, a tak jsou to zcela určitě ti praví lidé, aby vytvořili i hrůzostrašný svět Necromundy.“ říká.

Focus Home Interactive by měl o novém tahovém RPG povědět více příští měsíc. Uvidíme, co se v únoru dozvíme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama