Nový Ninja Gaiden? Až přijde pravý čas
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Ninja Gaiden? Až přijde pravý čas

Nový Ninja Gaiden? Až přijde pravý čas

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 1. 2017 13:16 3
Reklama

Pokud se v současné době zeptáte prakticky kohokoli na tu nejtěžší hru, bez dlouhého přemýšlení vyhrkne „Dark Souls“. Jenže ještě před temnými dušemi tu byla série, která uměla své fanoušky pořádně potrápit, a její jméno bylo Ninja Gaiden. Od posledního, velice negativně přijatého dílu uplynou brzy již tři roky a příznivci značky se ptají, co bude dál.

Vývojáři z Team Ninja, kteří mají značku Ninja Gaiden v posledních letech na povel, momentálně dokončují práce na akčním RPG Nioh, které má být podobným zástupcem náročné hardcore hratelnosti. Milovníci žánru se na hru těší, mnozí by ale raději viděli pokračování třicetileté série, v níž by se znovu blýskl Ryu Hayabusa. Kreativní šéf vývoje Nioh Tom Lee se v rozhovoru pro magazín US Gamer vyjádřil k tomu, zda se v dohledné době nového Ninja Gaidenu dočkáme:

„Možná mohu říci, že Nioh je vstupní branou do další kapitoly Ninja Gaiden. Tato značka je pro nás velice důležitá, ne-li úplně nejdůležitější. V tuhle chvíli ale potřebuje ještě chvíli odpočívat ve stínech, než ji přineseme zpátky. Až nadejde ten pravý čas, určitě k tomu dojde.“

Lee také zavedl řeč na hru Yaiba: Ninja Gaiden Z, nechvalně proslulý titul z roku 2014. Ten kritika ztrhala za repetitivně hratelnost, nefér obtížnost a podprůměrný design jednotlivých úrovní. Lee říká: „Hayabusa…zombie…cel-shade grafika…prostě mišmaš všech možných věcí, hozených dohromady. Neradi kritizujeme svá minulá rozhodnutí, ale tohle nebyl správný krok. Ale hodně jsme se tím naučili. Stejně jako v případě hraní Nioh, učíte se skrze svá selhání. Nemyslím si, že bychom dokázali udělat Nioh, pokud bychom neměli zkušenosti s Yaibou.“

Šéf vývoje Fumihiko Jasuda v minulosti řekl, že největším rozdílem mezi Nioh a Ninja Gaiden je v jejich protagonistech, samurajovi a ninjovi. Hra vychází 8. února, uvidíme, jak dlouho bude trvat, než se dozvíme něco o dalším Ninja Gaiden. A mimochodem, v nejbližších dnech Nioh dostane třetí a finalní demoverzi. Ta se původně plánovala jen pro japonský trh, nakonec je ale už nyní k dispozici ke stažení i na evropském PlayStation Store. Neradujte se ale předčasně, stáhnout ji sice můžete, spustit ale půjde až v sobotu. Fungovat navíc bude pouhých 24 hodin. Nese název  Last Chance Trial, tak si ji nenechte ujít!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama