MS: Letošní hry pro Xbox One budou jiné
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS: Letošní hry pro Xbox One budou jiné

MS: Letošní hry pro Xbox One budou jiné

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 1. 2017 12:36 2
Reklama

Phil Spencer se na Twitteru trochu rozpovídal o budoucnosti Xboxu. Budoucnosti nijak vzdálené. Nechal nás trochu nahlédnout, jak na tom bude konzole od Microsoftu v letošním roce.

Jeden z uživatelů se například Spencera zeptal, kdy můžeme čekat vydání hry Phantom Dust. A z odpovědi se zdá, že si ji zahrajeme ještě před červnovou E3. Datum vydání už je stanovené alespoň rámcově. Jiného z hráčů zase zajímalo, zda redmondský gigant chystá nějaké nové IP pro tento rok a pokud ano, jaké to jsou. Přímé odpovědi ani žádného dramatického odhalení se samozřejmě nedočkal, ale reakce to byla přesto zajímavá.

Spencer totiž napsal, že exkluzivní hry, které vyjdou na Xboxu One letos, budou “jiné”. Portfoliu pro rok 2017 nemá vévodit žádné Halo ani Gears of War, ale spíše nové značky. Bude to ale podle Spencera zábavný rok. Naráží tím určitě na lineup, který skoro jistě na E3 doplní nová Forza a nejspíš i další momentálně neznámé tituly, ale zatím jej tvoří spíše menší hry. Bez urážky. Jsou to věci jako Gigantic, State of Decay 2, Crackdown 3 nebo Cuphead. Bezesporu ambiciózní tituly, ale výrazněji z nich zatím vyčnívá hlavně Halo Wars 2. Scalebound byl bohužel zrušen.

Za pozornost ale stojí i Sea of Thieves od Rare, který Spencer rovněž pochválil s tím, že si ho vážně užívá. Pozitivně se jen před pár dny vyjádřil také o Crackdownu a jeho revoluční cloudové technologii a vypíchnutí se dočkal rovněž Phantom Dust. Spencer ale pochválil třeba i nového Maria a Zeldu od konkurenčního Nintenda.

Rozhodně nemalujeme čerta na zeď. Každý rok nemusí být složený jen z pokračování důvěrně známých exkluzivit, které nemusejí ničím překvapit. Příjemně by nás naopak mohl zaskočit nějaký úplně nový a nebo méně sledovaný titul, který pak způsobí o to větší pozdvižení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama