Skuteční doktoři hrají Surgeon Simulator
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Skuteční doktoři hrají Surgeon Simulator

Skuteční doktoři hrají Surgeon Simulator

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 1. 2017 13:48
Reklama

Jestliže jste někdy zkoušeli hru Surgeon Simulator, určitě víte, že to není žádná legrace. Tedy ona to vlastně je legrace, ale její kouzlo spočívá do značné míry v tom, že zvládnout její ovládní vyžaduje spoustu času, trpělivosti a metodu pokus-omyl. Pokud byste si náhodou mysleli, že skuteční chirurgové by byli ve výhodě, nemusíte mít obavy. Jde jim to stejně špatně jako všem ostatním.

Na kanále Facts na YouTube se objevilo video s všeříkajícím titulkem Surgeons Play Surgeon Simulator. Hlavním smyslem videa je samozřejmě pobavit a nejde o žádný vážně míněný test. Na druhou stranu je ale zábavné pozorovat, jak se skuteční doktoři snaží se ztřeštěným simulátorem operatéra nějak vypořádat. Což je nelehký úkol i pro zkušené hráče, natožpak když hru zapnete vůbec poprvé.

Výsledku bohužel trochu škodí skutečnost, že se hrálo na notebooku ve velice špatné kvalitě, která poznamenala plynulost videa. Ale vynahrazují to hlášky lékařů jako: “Doufám, že můj šéf tohle video neuvidí.” Vtipné jsou i jejich postřehy na adresu srovnání hra versus realita. S ohledem na krkolomné ovládání je těžké říci, zda se zkušenosti z reality přenášejí do hry, ale to ani není smyslem videa.

Hra od britského týmu Bossa Studios vznikla jako prototyp během 48 hodin v rámci soutěže Global Game Jam v roce 2013. Nakonec se z ní stal komerčně úspěšný plnohodnotný počin, který vyšel nejen na PC, Macu a Linuxu, ale i iOS, Androidu a PS4. Došlo dokonce i na VR verzi. Bossa Studios mají na svědomí rovněž “simulátor” chlebu pod názvem I Am Bread.

Kdybych si měl závěrem něco přát, tak snad jen abych se nikdy nedostal pod kudlu tomu člověku, co dal konečně průchod svému pravému já a otevřel hrudní koš pacienta za pomoci kladiva…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama