Série Micro Machines se vrátí na konzole i PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Série Micro Machines se vrátí na konzole i PC

Série Micro Machines se vrátí na konzole i PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 1. 2017 16:03 3
Reklama

Britské studio Codemasters loni oslavilo 30. narozeniny a patří mezi nejstarší firmy svého druhu. Specialisté na závodní hry se znovu vyšvihli na výsluní díky úspěchu Dirt Rally a špatně si nevedla ani hra F1 2016. Poté, co Sony uzavřela tým Evolution Studios (Driveclub), ujali se Codemasters většiny vývojářů a všichni netrpělivě vyhlížejí, s čím přijdou na trh. Kromě seriózních závodů nebo třeba původem české Operace Flashpoint ale firma drží práva třeba také k sérii Micro Machines. A ta by se měla dočkat vytouženého comebacku.

Na PC, PS4 a Xbox One údajně míří pokračování Micro Machines s podtitulem World Series a mělo by jít snad o vylepšenou verzi hry, která se loni objevila na iOS. Pevně doufáme, že se tentokrát tamtamy nemýlí a nejde o nějak nejapný vtip. Ale nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít o podvrh. K dispozici zatím nemáme žádný jiný hmatatelný důkaz kromě obalu hry. S informací přišel jako první web XboxAchievements.com, respektive PlaystationTrophies.org, přičemž není jasné, odkud zprávu získal a jaký je její zdroj. Na potvrzení bychom ale nemuseli snad čekat dlouho.

S ohledem na to, jak nakonec dopadl konkurenční Table Top Racing World Tour, bychom comeback originálu rozhodně uvítali. První díl vyšel už v roce 1991 a dočkal se několika regulérních pokračování i spin-offů. Zajímavé přitom je, že kromě této série vydali Codemasters třeba v roce 2014 tématicky velice podobný titul Toybox Turbos pro PC, PS3 a X360, který ale překvapivě nevyužil slavné jméno. A nakonec si nevedl ani nijak zvlášť dobře v recenzích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama