Nintendo: Switch nenahradí 3DS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo: Switch nenahradí 3DS

Nintendo: Switch nenahradí 3DS

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 1. 2017 11:03 6
Reklama

Šéf americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aimé znovu ujistil majitele 3DS, že stávající handheld nepatří podle výrobce do starého železa. V rozhovoru pro magazín Wired prohlásil, že 3DS má před sebou ještě dlouhý život.

Co znamená uvedení nové konzole Switch pro 3DS, zajímal se Wired. Podle Reggieho nic špatného. Na 3DS jsou oznámeny další velké hry a podle Nintenda mají obě zařízení koexistovat bok po boku. Každý systém si podle Nintenda najde své zákazníky s ohledem na odlišnou filosofii i cenu. Výrobce ujišťuje, že nemá problém podporovat dvě konzole současně a má s tím už zkušenosti.

Co je ale nejdůležitější, Reggie Fils-Aimé zopakoval vizi, podle níž Nintendo vnímá Switch v principu jako domácí konzoli, kterou si můžete vzít s sebou ven. Podle Reggieho převládá zatím převědčení, že jde o handheld. A Switch skutečně je mobilní. Ale jeho podstata má být bližší domácí konzoli.

O tom samozřejmě můžeme momentálně jen spekulovat. A samozřejmě nelze ignorovat tvrzení výrobce, pokud je o něčem přesvědčen, když jsme si my zatím novinku osahat nemohli. Z dostupných informací je ale lehké nabýt dojmu, že je tomu právě naopak. Switch totiž působí spíše jako tablet nebo cestovní konzole s možností pohodlně ji zapojit doma do televize a hrát na ní podobně jako na Xboxu nebo PlayStationu. Ale to ukáže až čas. Bude rozhodně zajímavé sledovat nejrůznějších statistiky, z nichž by mohlo vyplynout, jak hráči Switch používají a kterému módu dávají přednost.

Rozhodně je pravda, že 3DS zatím netrpí nedostatkem atraktivních titulů. Z velké části je to zásluhou samotného Nintenda. Jeho situaci nelze srovnávat s Wii U nebo Vitou. Na druhé straně ale nelze ignorovat ani fakt, že jeho hardware rychle stárne a pozornost Nintenda se nutně bude v první řadě soustředit na úspěšné etablování Switche na trhu.

Reggie Fils-Aimé rovněž naznačil, že je možné, že by stávající majitelé starých klasik z Virtual Console, které si koupili na Wii nebo Wii U, mohli dostat nějakou slevu v případě, že se rozhodnou tentýž titul koupit znovu pro Switch. Nintendo si podle něj uvědomuje obavy o zpětnou kompatibilitu a máme se na toto konto dočkat dalších informací. Stejně tak firma dobře ví, že fanoušci si přejí pokračování řady slavných IP a i když teď nechtěl Fils-Aimé víc prozradit, očividně s tímto faktem nějak Nintendo naloží.

V jiném rozhovoru pro časopis Time zase Reggie Fils-Aimé zopakoval podobně jako už dříve Mijamoto, že doufá, že se zákazníci jednou ohlédnou zpátky na Wii U a pochopí, že šlo o nezbytný krok ke Switchi. Odpověděl tak na otázku, zda si myslí, že Wii U bylo neúspěšné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama