Obrázky ze zrušené SW hry s Darth Maulem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Obrázky ze zrušené SW hry s Darth Maulem

Obrázky ze zrušené SW hry s Darth Maulem

David Plecháček

David Plecháček

16. 1. 2017 12:12 7
Reklama

Zrušených Star Wars her není zrovna málo. O některých se mluví více, o některých méně, a nás by upřímně ani nepřekvapilo, kdyby byla pro vás hra s Darthem Maulem v hlavní roli novinkou. Přesto tomu tak není. Původní koncept sahá až do roku 2010, kdy studio Red Fly započalo práci na titulu pro Wii U, X360, PS3 a PC. Ačkoliv byly práce o rok později zastaveny, stejně jako u ostatních projektů, i po několika letech se k nám dostávají další informace nebo nikdy nevyužité materiály. Tentokrát to je pořádná porce concept artů.

Čím více se o tomto projektu mluví, tím více nám připadá jako ohromná škoda, že jsme si jej nikdy nemohli zahrát. Vžít se do malého, devítiletého chlapce, ze kterého se později stane jeden ze dvou Sithů v celé galaxii, to nezní úplně špatně. Vývojáři už dříve prohlásili, že „chtěli ukázat, co Maul prožil, než se stal Sithem“. Jakožto hráči bychom dělali stejné chyby jako on a hra by nás nakonec dovedla až ke známým událostem z první epizody.

Hra ještě vznikala pod společností LucasArt, ale od té doby se leccos změnilo. Vývojáři měli ještě před rokem vizi oslovit s určitým projektem EA – držitele práv na vydávání videoher ze SW univerza – a pokusit se navázat na to, kde vývojáři před pěti lety skončili. Ačkoliv jsme o projektu od té doby neslyšeli (kromě dnešních concept artů), nikdo nemůže vyloučit, že studio Red Fly opravdu časem nerozšíří už tak bohatou plejádu chystaných Star Wars her.

Otázka také je, zda se v případě neúspěchu studio nesebralo a nezačalo dělat „tu samou hru“ jen ne ze světa Hvězdných válek. Zakladatel studia Dan Borth se ale k tomuto kroku stavěl už v minulosti odmítavě, když říkal: „Řešili jsme to několikrát. Základním mechanismem hry je soubojový systém. Je tu určitý limit, kdy to můžete takto udělat, aby lidé neřekli: ‚Tohle je jednoznačně Star Wars. Tohle je prostě Darth Maul.‘ Řešením není ani Kickstarter. Nejsem takový, a navíc nikdo nezná Red Fly.“

Podle vlastních slov se tímto směrem mohou vydat jen slavní lidé jako Keidži Inafune, jen oni mohou přijít na Kickstarter s nějakým nápadem a říct: „Hej, mám takový nápad.“ „A může to být ten nejhloupější nápad na světě a stejně své peníze dostane,“ dodal Borth. Jak sám přiznává, oslovit masy není tak snadné. „Nemůžu přijít na Kickstarter a říct: ‚Dejte nám peníze na Marth Daula.‘ Lidi zajímá jen Darth Maul a Star Wars. S jiným projektem bychom neuspěli,“ dodává.

Doufejme, že studio se svým tech demem u EA zabodovalo. Vypovídá o tom právě i to, že jsme o Red Fly od té doby neslyšeli. Tak snad nás překvapí něčím jiným, než jenom níže přiloženými obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama