Nová hra od Daedalicu vyjde i na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová hra od Daedalicu vyjde i na Switch

Nová hra od Daedalicu vyjde i na Switch

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 1. 2017 10:56
Reklama

Německé studio Daedalic Entertainment za svou desetiletou historii stačilo vytvořit poměrně slušnou řádku her, žádná z nich se ale nepyšní nálepkou AAA produkce. Nejznámější je zřejmě třídílná série Deponia z let 2012 a 2013. Daedalic však často figuruje i v roli vydavatele a pomohl tak na svět celé řádce her, včetně české Botaniculy. V současné době se v dílnách společnosti připravuje nová hra jménem State of Mind, která se kromě dosud tradičních platforem chystá i na jednu zbrusu novou.

Řeč je samozřejmě o hybridní konzoli Nintendo Switch, která se v pátek dočkala obšírnějšího představení a od té doby se objevila celá řada zpráv o tom, jaké hry z produkce studií třetích stran se na ní objeví. Daedalic vydali o víkendu na Facebooku prohlášení, v němž oznamují, že i jejich nová hra podpoří chystané herní zařízení: „S radostí oznamujeme, že #StateOfMind se letos objeví nejen na PC, Xboxu One a PlayStation 4, ale také na nejnovější konzoli od Nintenda!“

Pokud jste o State of Mind dosud neslyšeli, vězte, že půjde o futuristický thriller, zasazený do dystopické vize světa, ne nepodobnému tomu, co známe ze série Deus Ex. Ostatně, pokud se podíváte na přiložený trailer a screeny, určitě nám dáte za pravdu, že pojítek se slavnou cyberpunkovou RPG sérií je více. Hra se odehrává v roce 2048 v Berlíně a civilizace se potýká s nemalým množstvím problémů. Zdroje docházejí, populace oproti tomu závratně roste, války zuří po celém světě, androidi začínají sami bojovat za svá práva a osobní svoboda se pomalu stává zapomenutým konceptem.

V takovém světě převezmete roli Richarda Nolana, novináře, ale především otce, který se v této situaci snaží přežít a zajistit dobré podmínky i pro svou rodinu.  Nepříznivou situaci se vláda snaží řešit skutečně lišácky – přenosem lidského vědomí do virtuálního světa. Inspirace Matrixem je zřejmá a populace se od potíží reality odpoutává skrz klidné a pohodové místo s názvem CITY 5. I Richard s rodinou mají své vědomí přenést na shluk jedniček a nul, v případě uploadu Richardova digitálního já však dojde k problému, který celou zápletky hry značně okoření.

Richard totiž nyní žije na obou místech. Jak ve špinavém, problémy prolezlém Berlíně, tak v někompletní a rozbité verzi virtuálního světa. Jeho pátrání po rodině jej brzy přivede na cestu, na jejímž konci leží osud a budoucnost celého lidstva. To už si ale ve hře budeme muset projít sami. Hra by měla vyjít v prvním kvartálu letošního roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama