Nioh míří do lisovny, nové záběry již brzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nioh míří do lisovny, nové záběry již brzy

Nioh míří do lisovny, nové záběry již brzy

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 1. 2017 15:35 3
Reklama

Už první kvartál letošního roku je až po okraj naplněný hrami, které stojí za pozornost. Fanoušci akčních RPG s brutální křivkou obtížnosti ale své pohledy upírají jediným směrem – k Nioh. Hra od vývojářů z Team Ninja, která vzniká pod hlavičkou společnosti Koei Tecmo, na sebe nechala pěkně dlouho čekat. První zmínky spadají až do roku 2004, kdy mělo jít o multimediální projekt na motivy nedokončeného scénáře Akiry Kurosawy. Po letech strastiplného vývoje se ale vše chýlí k úspěšnému konci.

Vývojáři totiž na Twitteru oznámili, že Nioh je konečně gold, vývoj hry je tudíž u konce a příběh prvního bílého samuraje může putovat do lisovny. Pro fanoušky, ale hlavně pro autory hry jde jednoznačně o důvod k oslavě. Hra byla až do roku 2008 interně vyvíjena společností Koei, ještě předtím, než došlo ke spojení s Tecmo. Následně byl její vývoj předán vývojářům z Omega Force, kteří se ji pokusili přetvořit podle mustru své slavné série Dynasty Warriors. S tímto přístupem ale producent Kou Šibusawa nesouhlasil a od roku 2010 na hře pracuje Team Ninja.

Alfa verze hry byla dokončena v roce 2012, na Tokyo Game Show 2015 byla hra znovu představena jako exkluzivní titul pro PlayStation 4. Původně měla stihnout datum vydání ještě v loňském roce, nakonec se dočkáme až 8. února roku letošního. Pokud už netrpělivě stříháte metr, hypnotizujete kalendář a nedočkavě hltáte každou novinku, mají pro vás vývojáři dobrou zprávu.

Tuto sobotu ve dvě hodiny odpoledne našeho času proběhne živý stream, v rámci něhož uvidíme dosud nespatřené záběry včetně zcela nové úrovně. Vysílání se zúčastní i šéf vývoje Josuke Hajaši. Těšíte se na Nioh? Zkoušeli jste dvě demoverze a povedlo se vám úspěšně pokořit jejich nástrahy? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama