Je vyprodán, ale prý „bude Switchů dost“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Je vyprodán, ale prý „bude Switchů dost“

Je vyprodán, ale prý „bude Switchů dost“

David Plecháček

David Plecháček

16. 1. 2017 10:33
Reklama

Možná máte v živé paměti, jak to dopadlo, když jste si chtěli pořídit retro konzoli Mini NES. Po několika málo minutách hlásily všechny obchody „vyprodáno“, a sehnat nějaký kus byl nadlidský úkol. Vím, že tak trochu srovnáváme jablka s hruškami, ale samozřejmě nás – a nejen nás – napadlo, zda se situace nebude opakovat i se Switchem.

Ono těch důvodů, proč se o nedostatek zařízení mířících na trh, bylo totiž víc. Nejen předchozí a stále ještě doznívající problémy s Mini NESem, ale především dřívější náznaky, dle kterých by měla započít samotná výroba až ke konci loňského roku. To je rozhodně pádný argument pro to, abychom minimálně znejistili.

Moc klidu nám nedodávají ani ti největší zahraniční obchodníci. Amazon uzavřel předobjednávky Switche, poslední možnost hlásí i Best Buy nebo Walmart. Situace není odlišná ani u specializovaných obchodníků, jako je GameStop nebo britský GAME. Bob Puzon z GameStopu v tiskové zprávě řekl, že původní přidělené zásoby Switche už jsou kompletně „vyprodány“. „Jednáme s Nintendem o tom, abychom naskladnili další kusy,“ dodal.

Jak už jsme řekli, situace je velice podobná i v britském řetězci GAME. Ten sice stále přijímá předobjednávky, ale zákazníky upozorňuje, že nemusí dostat svou konzoli přesně v den vydání. „Prozatím jsme od Nintenda neobdrželi žádný přesný počet kusů. Do té doby nemůžeme zákazníkům garantovat, že svou konzoli dostanou přesně 3. března,“ stojí v oficiální zprávě prodejce.

Situaci se snaží vyžehlit šéf americké divize Nintenda Reggie Fils-Aime. Ten v prohlášení magazínu Wired potvrdil, že Nintendo plánuje rozeslat na dva miliony kusů do celého svět během prvního měsíce. „Dva miliony pro první měsíc je vážně velký počet, obzvláště když se podíváte na fakt, že se nejedná o žádný prodejní vrchol sezony. Bavíme se tu o prvních třech týdnech března. Soustředíme se na to, aby každý, kdo si chce Nintendo Switch koupit, si mohl Nintendo Switch pořídit. S tímto jsme sestavili velikost našich zásob, a tak uvažujeme o tom, kolik produktů bude nakonec k dispozici,“ řekl.

Fils-Aime komentoval i výše uvedenou situaci s Mini NESem, kterou – stejně jako my – nepovažuje za úplně rovnocennou: „Ta situace byla odlišná, protože jsme vůbec nevěděli, jak velký zájem o toto zařízení bude,“ řekl. Tak doufejme, že se Switchem už nějakou přesnější představu mají…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama