FIFA pro Switch vyjde prý ze starých konzolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA pro Switch vyjde prý ze starých konzolí

FIFA pro Switch vyjde prý ze starých konzolí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 1. 2017 11:13 3
Reklama

Podpora velkých západních vydavatelů je pro úspěch jakékoli konzole v Evropě a v Severní Americe klíčová. A přítomnost velkých sérií jakbysmet. Jedněmi z nejdůležitějších jsou v tomto ohledu sportovní hry, jejichž nabídka, respektive nedostatek už dokázaly zlomit vaz nejedné platformě. Na Switchi od Nintenda nebude minimálně FIFA od EA Sports chybět. Ale…

Už v pátek jsme se dozvěděli, že nová konzole od Nintenda nabídne fotbal od EA. Mělo by to být ještě letos, ale s největší pravděpodobností ne při uvedení konzole. Hypoteticky by se mohla FIFA pro Switch na pultech obchodů objevit na podzim spolu s ostatními verzemi, nicméně příbuznost nebude v tomto ohledu tak důležitá.

Výkonný viceprezident EA Patrick Söderlund slíbil, že FIFA pro Switch bude tou nejautentičtější sportovní hrou, jaká kdy byla pro hráče na Nintendu vytvořena. Jedním dechem ale dodal, že to bude zážitek ušitý na míru hybridnímu systému a jeho specifickým potřebám. Užijete si ji doma i venku a dost možná by to logicky mohl být nejlepší fotbal na cesty, jaký jsme si kdy mohli zahrát.

Ale jak si bude stát hra v obývákovém módu ve srovnání s konkurenci na PC, PS4 a Xboxu One? EA slíbili další informace až v nadcházejících měsících, ale Tom Phillips z britského Eurogameru se nechal na Twitteru slyšet že verze pro Switch vychází ze zastaralé verze pro Xbox 360 a PS3. Jak podotýká VideoGamer.com, to by znamenalo, že může být o celé roky pozadu za aktuálními edicemi co do technologií.

Pokud by byla nová fotbalová hra postavena od základu na míru Switchi, znamenalo by zřejmě to, že ji nebude pohánět aktuální engine Frostbite ani starší Ignite. To ale ještě nemusí nutně indikovat špatnou hru. Spíš než stavět ji na zastaralé technologii by bylo nejspíš lepší sáhnout po nějakém řešení speciálně pro Switch. I když by to znamenalo, že by taková hra nemohla sdílet všechny základy se ostatními platformami, zmínka o nejautentičtější sportovní hře pro Nintendo vůbec by snad mohla být zárukou toho, že se nemusíme bát nějaké cartoonové hříčky, které měli někteří vydavatelé ve zvyku v minulosti posílat na Wii a Wii U namísto realistických sportů.

FIFA je zatím překvapivě jedinou hrou od EA oznámenou pro Switch. Vydavatel je tentokrát hodně opatrný. V minulosti bohužel patřil mezi firmy, které zpočátku Nintendu podporu přislíbily, ale záhy od ní upustily. Na Wii U třeba byl s velkou parádou oznámen Mass Effect 3, Need for Speed Most Wanted, Madden NFL 13 nebo právě FIFA 13, ale ve výsledku lidé v EA nad Wii U zlomili hůl a ve srovnání s ním mnohem lepší podporu dopřáli i původnímu Wii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama