Známe jméno Kratova syna, Charlie to není
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe jméno Kratova syna, Charlie to není

Známe jméno Kratova syna, Charlie to není

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 1. 2017 12:33 4
Reklama

Odhalení nového dílu série God of War na loňské E3 bylo jedním z nejpůsobivějších momentů losangeleské výstavy. Úvod obstaral symfonický orchestr, dočkali jsme se překvapivého, byť různými úniky předem naznačovaného přesunu z antického Řecka do chladných severských zemí a také došlo jednomu velmi neočekávanému představení. Kratos má syna.

Ohledně nové otcovské role se na internetu okamžitě rozjela velká debata, už jen základní otázka však dlouho zůstala nezodpovězena: jak se malý chlapec jmenuje? Možná si vzpomenete, že krátce po odhalení hry proběhla internetem bizarní zpráva, že jeho jméno je Charlie. Jen těžko lze nyní určit, odkud tato informace vzešla, už tehdy však bylo zcela zřejmé, že jde nejspíš o nepovedený vtip.

Pátrání po jménu syna slavného boha války pokračovalo v nedávné minulosti se například objevily spekulace o tom, že by se klučina mohl jmenovat Týr. Týr je totiž severským bohem války a tuto teorii navíc podpořila i tetování, které má děcko na rukou. Jakkoli pravděpodobně by se taková volba jména mohla jevit, nakonec ani tohle není pravda. Kratův syn se totiž jmenuje Atreus.

Odhalil to zvídavý fanoušek jménem Fabiano Banin, který se se svým objevem pochlubil na Twitteru. Jméno bylo ukryto v ID3 Tagu mp3 souboru s názvem God of War E3 2016 Overture (Live!), který v uplynulých dnech zveřejnilo studio Sony Santa Monica. Detaily obsahují popis „An Introduction to Kratos and Atreus“, tedy „Představení Krata a Átrea“. O tom, že se Baninovo odhalení zakládá na pravdě, už nyní není pochyb, protože jej na Twitteru potvrdil i šéf vývoje hry Cory Barlog a pochválil fanouška za skvělý objev.

Chlapcovo jméno si vývojáři navíc nevymysleli. Átrea najdete v řecké mytologii, jedná se o mykénského krále, otce Agamemnóna a Meneláa. Nebyl to zrovna přívětivý panovník, na svém kontě má celou řadu velice brutálních činů, které dosáhly dramatického zpracování od Sofokla, Eurípida nebo Aischyla. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama