detention-je-slibnym-asijskym-hororem
Novinka Detention je slibným asijským hororem

Detention je slibným asijským hororem

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

15. 1. 2017 07:00
Reklama

Jestliže jsou asijské horory vaším šálkem kávy a s láskou v srdci i s tikem v oku vzpomínáte na zážitky se sériemi Silent Hill či Fatal Frame, tak si určitě poznamenejte jméno dnes představovaného hororu – Detention 返校.

Tento se odehrává ve fiktivním univerzu hojně inspirovaném Tchaj-wanem 60. let a dobou, kdy v této zemi panovalo přísné stanné právo. V období represí a omezení se ocitáte ve škole, ovšem ne v jen tak ledajaké a horory školních lavic zde dostávají zcela nový rozměr.

Vyučování skončilo a v této na principy jednouché klikací adventuře se ocitnete s dvojicí osamělých charakterů tváří v tvář hororům známého a přeci tak náhle nepovědomého místa, po němž bloudí tajemná monstra. Greenwoodská střední škola se zkrátka mrknutím oka změnila a něco je drasticky jinak. Toto jednoduše není jen tak ledajaká škola a záhy to můžete zjistit i vy sami v titulu, který se hojně inspiroval čínskou a potažmo tchajwanskou mytologií i kulturou.

Za sympatický peníz (necelých 300 korun) si hru můžete již nyní na Steamu pořídit a přesvědčit vás k tomu může přiložená ukázka prorostlá atmosférickou muzikou jako vystřiženou z prvních dílů série Silent Hill. Na to konto slibují autoři 40 minut originální hudby, jež bude doprovázet na silném příběhu postavený hororový zážitek viděný z boku a který tímto kombinuje prvky adventur a plošinovek. Zkrátka taková ideální oddechovka pro temné zimní večery, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama