Proč nebude ke Switchi přibalena žádná hra?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč nebude ke Switchi přibalena žádná hra?

Proč nebude ke Switchi přibalena žádná hra?

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 1. 2017 15:52 15
Reklama

Pokud jste poslední dva dny nestrávili mimo internet, nemohla vás minout informační smršť, která se spustila po včerejší konferenci Nintenda, na které společnost představila lineup her a další detaily o chystané konzoli Switch. Jestli jste ovšem zprávy pečlivě sledovali, určitě vám neuniklo, že Nintendo sice chystá hned dvě verze konzole, liší se však výhradně barevností ovladačů Joy-con a hlavně ani jedno balení neobsahuje žádnou hru. Prezident americké pobočky společnosti Reggie Fils-Aimé nyní vysvětluje, proč se k tomuto kroku Nintendo rozhodlo.

V rozhovoru pro server Gamespot Fils-Aimé uvedl, že ke každému launchi konzole přistupuje Nintendo odlišně a zvažuje, jak jej provést co nejlépe. On sám se na strategii podílí už od dob Nintenda DS a pokaždé je situace trochu jiná: „V případě Switche jsme zjistili, že s ohledem na všechny hry, které budou dostupné nejen při startu prodejů konzole, ale i v průběhu března, v letní sezóně a samozřejmě i s přihlédnutím k Vánocům a příchodu Super Mario Odyssey, chceme, aby si zákazníci sami mohli vybrat, jakou hru si chtějí k nově zakoupené konzoli pořídit.“

Dalším důležitým důvodem je samozřejmě cena a Fils-Aimé říká, že zvolili hladinu 299 dolarů a zbytek rozhodování nechají na zákaznících. Na ceně ostatně začali – rozhodli se pro strop 300 dolarů ve spojených státech a na základě tohoto rozhodnutí postavili další strategii. Některé věci, jako jsou ovladače nebo různé propojovací kabely samozřejmě z balení vynechat nemohli, proto bylo vyřazení her z bundlu prakticky jedinou možností.

Prezident amerického Nintenda se také vyjádřil k otázce hry 1-2-Switch a faktu, že je svým konceptem velmi podobná filozofii Wii Sports. S tímto přirovnáním v zásadě souhlasí, ačkoli tvrdí, že 1-2-Switch je mnohem komplexnějším titulem. Nabídne mnohem širší paletu aktivit, které jsou lépe přirovnatelné ke hře Wii Play, která byla taktéž souborem miniher. Nezapomněl samozřejmě zmínit, že 1-2-Switch hráčům skvěle představí výhody ovladačů Joy-con a jejich unikátní vlastnost HD Rumble.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama