Rozlišení Zeldy a úvahy o ukládání na USB disk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rozlišení Zeldy a úvahy o ukládání na USB disk

Rozlišení Zeldy a úvahy o ukládání na USB disk

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 1. 2017 16:24 5
Reklama

I když dalších technických podrobností a přesných specifikací na konto konzole Switch se už dnes od Nintenda zřejmě nedočkáme, neznamená to, že by se na internetu neobjevilo několik dalších postřehů k hardwaru a vnitřnostem hybridního zařízení.

Už během tiskové konference jsme se dozvěděli, že Switch bude disponovat úložným prostorem o velikosti pouze 32 GB, z nějž část navíc obsadí samotný systém. Nintendo přirozeně přispěchalo s možností rozšířit kapacitu za pomoci paměťové karty. Více podrobností ale výrobce nepřinesl. Nicméně magazín Gamereactor zjistil, že konzole bude podporovat paměťové karty až do velikosti 2 TB a čistě teoreticky by mohla využít i externí USB disky.

Takový externí disk by se ale mohl připojit jen ke konzoli v domácím nastavení prostřednictvím doku, který disponuje USB porty. Jak se zdá, tato funkce ale beztak nebude při uvedení na trh dostupná, pokud se pro ni vůbec Nintendo někdy rozhodne. Výrobce to podle Gamereactoru stále zvažuje.

Problém je údajně v tom, že by to trochu narušovalo mobilní povahu zařízení. Kdybyste si hry ukládali na externí disk, v cestovním módu byste se k nim nedostali, protože USB disk nezapojíte do Switche přímo. Nehledě na to, jak blbě by to vypadalo. Jde to ale jednoduše proti primární filosofii zařízení, takže se Nintendo trochu cuká USB disky povolit.

Co se ještě karet týká, hry budou distribuovány na kartách, které nebudou zapisovatelné. Z toho se usuzuje, že budou fungovat čistě jen jako médium a nebude možné přímo na ně zapsat uloženou pozici nebo využít případné zbývající místo na kartě k uložení obsahu z DLC.

Gamereactoru se rovněž podařilo z japonského webu Nintenda vydolovat první obrázek, který zachycuje podobu uživatelského rozhraní a systému. Prostředí vypadá na pohled poměrně spartánsky, ale třeba to bude pro dobro věci - alespoň by mohlo být rychlé a přehledné. V menu jsou kromě her vidět ikony novinek, eShopu, ovladačů, nastavení a tak dále.

Naopak není alespoň v tuto chvíli nikde k vidění svět Miiverse a ani výrobce se o něm na webu nezmiňuje, což by mohlo znamenat, že tyto stárnoucí avatary původem z Wii vystřídá nějaký nový koncept.

Pokud jde o technické parametry, zajímat by vás mohlo ještě jedno zjištění. Hra The Legend of Zelda: Breath of the Wild poběží podle jednoho z účastníků Nintendo akce v rozlišení 720p v handheld módu a v 900p v domácím po připojení k doku. Potvrdit to měl zástupce Nintenda.

Pokud jste tak v roce 2017 automaticky počítali alespoň s 1080p, zamáčkněte slzu. U cestovního nastavení nás 720p nepřekvapilo, takové je maximální rozlišení dané použitým displejem. A Zelda navíc prý takto vypadá nádherně. Po zadokování jsme ale doufali ve Full HD, které by Switch v této podobě měl zvládnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama