Dirt Rally dostane nový mód a podporu PS VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dirt Rally dostane nový mód a podporu PS VR

Dirt Rally dostane nový mód a podporu PS VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 1. 2017 16:56 3
Reklama

Vysoce ceněné závody Dirt Rally se mohou na PC pochlubit plnou podporou pro Oculus Rift v celé hře a všech módech. Nyní se dočkají i majitelé PS4 a headsetu PlayStation VR. Nebude to ale úplně zadarmo.

Radostnou a poměrně nečekanou novinku oznámili vývojáři na oficiálním blogu Codemasters. VR mód pro konzolové Dirt Rally přijde na 10 liber, tedy v přepočtu přes 300 korun. Vyjde formou DLC, které by mělo být k dispozici v následujících týdnech. Kdo si ale hru koupí teprve nyní, může se těšit, že VR podpora už bude součástí základní vylepšené hry.

Stejně jako v případě PC verze by neměla být VR verze nijak osekána co do množství obsahu, což je určitě dobrá zpráva ve světle různých menších titulů, které nabízejí jen derivát standardního obsahu. Úplnou novinkou pak bude mód spolujezdce, respektive navigátora, v němž může druhý hráč za pomoci klasického ovladače předávat jezdci pokyny. Pilot má přitom na hlavě VR, zatímco navigátor sleduje klasickou televizi. Což zní hodně zajímavě.

I když si Codemasters řeknou za novinku o pár kaček, zdá se, že to je férová nabídka a obsah tomu bude odpovídat. Vývojáři slibují, že VR mód vás maximálně přiblíží pocitu, že jste skutečný jezdec rallye. Nový mód pak podle Paula Colemana posílí ponoření do hry a prohloubí pocit realističnosti.

Určitě se podívejte na video z PS VR verze a první obrázky. I když grafika prošla očividným downgradem, vypadá to, že si s úkolem poradili vývojáři snad lépe než jejich kolegové v případě Driveclubu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama