Zahrajte si hry z Wii U v nativním 4K rozlišení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zahrajte si hry z Wii U v nativním 4K rozlišení

Zahrajte si hry z Wii U v nativním 4K rozlišení

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 1. 2017 11:25 9
Reklama

Pokud se zajímáte o hry od Nintenda, ale z nějakého důvodu nevlastníte konzoli Wii U, možná jste slyšeli o emulátoru jménem Cemu. Tento experimentální projekt, který je financován fanoušky přes službu Patreon, umožňuje hrát hry ze zmíněné konzole na PC. Nyní navíc přichází s novou funkcí, která jeho uživatele rozhodně potěší.

Nová verze Cemu s číslem 1.7.0 totiž podporuje poměrně široké možnosti nastavení grafiky, a to dokonce do té míry, že některé hry z portfolia Wii U můžete vůbec poprvé hrát i v magickém rozlišení 4K. Vývojáři dlouhodobě bojovali s potížemi, které zamezovaly nativnímu re-renderování her do vyšších rozlišní, než která nabízí Wii U. Některé hry na této konzoli běží v nativním rozlišení 1080p, jiné umí do něj umí upscalovat. V minulosti uvedli, že zvýšení rozlišení se dá dosáhnout jedině úpravou kódu hry, nebo pomocí implementace zvláštních hacků do emulátoru, které by ale musely být specifické pro každou hru zvlášť.

Situaci vyřešily grafické balíčky, které fungují v zásadě jako modifikace jednotlivých herních titulů. Díky nim si nyní uživatelé mohou nastavit mítu anti-aliasingu, stínů a v neposlední řadě i samotné rozlišení. V přiložených videích se můžete podívat, jak se úpravy projevily na druhé Bayonettě, masivním RPG Xenoblade Chronicles X nebo skákačce Super Mario 3D World. Všechny běží v nativním 4K a grafický posun je až neuvěřitelný. Ať už se jedná o podání barev nebo vyšší rozlišení, hry skutečně znatelně prokoukly.

Ne vše je ale bohužel bez problémů a někteří uživatelé objevili i poměrně závažné chyby, jako je třeba zcela chybějící zvuk v některých titulech. Cemu běží jen 64-bitových systémech, verze pro 32-bitové není v plánu. Ke spuštění potřebujete Windows 7 nebo vyšší, emulátor oficiálně nepodporuje GPU od Intelu. Pokud si hry chcete vychutnat v prezentované kvalitě, budete samozřejmě potřebovat poměrně silný stroj. K ovládání používá Cemu klávesnici nebo gamepad, oříškem je v některých případech nahrazení specifických prvků Wii U gamepadu, zejména dotykové obrazovky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama