Prototypy Star Wars, Batmana a DMC na Wii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prototypy Star Wars, Batmana a DMC na Wii

Prototypy Star Wars, Batmana a DMC na Wii

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 1. 2017 11:49 1
Reklama

Během vánočních svátků jsme psali o komunitním remasteru vesmírného simulátoru Star Wars: X-Wing z roku 1993 v enginu Unity. Stručně jsme přitom zrekapitulovali historii této série, která mohla být o něco početnější, než ve skutečnosti je. Zajímavé video demonstruje, jak mohlo vypadat zamýšlené pokračování pro konzoli Wii od Nintenda. A také několik dalších portů známých her od studia Red Fly, které nikdy nespatřily světlo světa.

Dvorními vývojáři série byl tým Totally Games, ale na prototypu Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter 2 pracovali vývojáři z Red Fly Studio. Videem se pochlubili přímo autoři na svém kanále na YouTube. Stalo se tak dokonce už před rokem, alespoň to tak z data nahrání vypadá, ale z nějakého důvodu si toho všimla světová herní média a diskutující na Redditu až teď. Možná v souvislosti s úmrtím herečky Carrie Fisher, která je u několika novinek zmíněna. Anebo původně soukromá starší videa nyní autoři publikovali veřejně, protože jsou u nich jen čerstvé komentáře.

Tým sídlící v texaském Austinu každopádně pracoval na pokračování hry X-Wing vs. TIE Fighter z roku 1997. Zahraniční média podotýkají, že z videa se zdá, že by se hra pro Wii podobala spíše sérii Rogue Squadron od studia Factor 5 než X-wingům. Možná je to jeden z důvodů, proč se prototyp neujal. Fanoušci by asi byli z takového pokračování mírně řečeno zmatení. Ale je rozhodně škoda, že série Star Wars: Rogue Squadron už na Wii nepokračovala, když na N64 a GameCubu patřila mezi ty výraznější.

Lidé v Red Fly Studio ale měli ale zálusk rovněž na další zajímavé hry. Kromě Star Wars se pochlubili prototypy Wii titulů/portů Batman: Arkham Asylum, Devil May Cry nebo rebootem klasiky Dig Dug od Namca. Demo Batmana podle autorů prezentuje výsledek jejich několikatýdenního snažení, což nebylo špatné. Arkham Asylum na Wii nakonec nikdy nevyšel. Pokračování s podtitulem Arkham City se ale objevilo na Wii U.

Za pár týdnů dali autoři dohromady také demo Devil May Cry, o němž jim tvrdili, že na Wii nikdy nemůže vyjít. Asi nejzvláštnější z prototypů je reboot Dig Duga, který kombinuje klasické pasáže známé z originálu s 3D světem.

Samotné Red Fly Studio nemá na kontě mnoho vlastních velkých her. Pracovali především na Wii a mají na svědomí několik portů. Z těch známějších stojí za zmínku Force Unleashed II právě pro Wii. Paradoxní je, že většina prototypů se očividně neujala, i když to byl právě nedostatek multiplatformních third party her, který sužoval už Wii a později i Wii U.

Pokud jde o sérii X-wing, už v prosinci jsme psali, že patří mezi ty nejpopulárnější v historii her z universa Hvězdných válek. Kromě samotného X-wingu čítá i TIE Fighter z roku 1994, X-Wing vs. TIE Fighter z roku 1997 a X-Wing Alliance z roku 1999. Dočkala se několika kolekcí a sběratelských edic. Její autoři z Totally Games později později pro Activision vyrobili také jednu z nejpovedenějších Star Trek her - simulátor s podtitulem Bridge Commander z roku 2002.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama