Retro konzole vábí na dávnou éru Game Boye
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Retro konzole vábí na dávnou éru Game Boye

Retro konzole vábí na dávnou éru Game Boye

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 1. 2017 16:08 2
Reklama

Na letošním CESu v Las Vegas se ukázala celá řada zajímavých nových technologií. Na druhou stranu se tam však také objevil nejnovější počin od společnosti Retro-Bit, který se označení „moderní technologie“ zuby nehty brání. Retro-Bit je totiž firma, známá díky svým remakům starých konzolí. Momentálně pracují na zařízení Super Retro Boy, která má milovníkům nostalgie nahradit starý dobrý Game Boy od Nintenda.

Celé zařízení se jednoznačně inspirovalo dobovým designem, ale nejedná se o žádnou sprostou kopii. Štastlivci, kteří si je mohli vyzkoušet, uvádějí, že ačkoli má handheld typicky bachraté rozměry a povědomý povrch plastů, je mnohem lehčí a celkové pojetí je spíše poklonou původním designérům. Však si také tato retro konzole vysloužila ocenění BEST New Tech Award, které předává server Destructoid.

Super Retro Boy také svým uživatelům nabídne poměrně širokou škálu využití. Je totiž schopen spouštět herní cartridge nejen z původního Gameboye, ale i z jeho nástupců Game Boy Color a Game Boy Advance. Nebudete do něj již muset cpát tužkové baterie, zařízení se nabíjí skrz microUSB konektor a na jedno nabití vydrží deset hodin hraní. Své hry si budete moc užít na TFT displeji s vysokým rozlišením, a pokud nevlastníte žádné původní cartridge, v balení naleznete kompilaci deseti her.

Na CESu byl Super Retro Boy k vidění v bílé a černé variantě, dostupnost dalších barev zatím není potvrzena. Cena je momentálně stanovena na necelých 80 dolarů, tedy v přepočtu něco málo přes 2 tisíce korun. Ceny pro Evropu ale ještě nejsou přesně uvedeny. Výroba původního Game Boye skončila před šestnácti lety, pokud se vám tedy stýská po starých dobrých časech, můžete si je s tímto zařízením snadno připomenout.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama