Outlast 2 na PC nebude mít DRM ochranu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outlast 2 na PC nebude mít DRM ochranu

Outlast 2 na PC nebude mít DRM ochranu

David Plecháček

David Plecháček

9. 1. 2017 11:48
Reklama

Určitá část loňského roku patřila jisté rakouské společnosti, jejíž technologie nechyběla snad v každé třetí hře. Denuvo Software Solutions, firma, která dala světu stejnojmennou technologii DRM, byla na titulních stranách magazínů a webů po celém světě. Od té doby jsme o ní příliš nepsali, krom případů, kdy od jejího používání několik studií po čase upustilo. Někteří se ale i v těchto dobách pouští přesně opačnou cestou.

Denuvo se ukázalo být schopným nástrojem v boji proti pirátství. Za nemalý obnos zajišťovali tvůrci jednotlivým firmám možnost, jak své produkty ochránit v prvních dnech, týdnech a mnohdy i měsících po vydání, čímž jejich zisky neunikaly nelegální cestou. Vzpomeňme na sérii FIFA, na Rise of the Tomb Raider, Mirror’s Edge, Far Cry Primal, ale po Denuvu sahala i menší studia jako Playdead, kteří tímto prostředkem zabezpečili svůj Inside.

Jenže vždy tu bude i jiný přístup, zcela opačný, který se nevydá cestou otravných ochran, ale naopak cestou totální otevřenosti. Velké společnosti se tohoto kroku až na výjimky zříkají, neboť se bojí ušlých zisků, jiné jsou ale mnohem odvážnější a své hry vydávají kompletně bez jakékoliv ochrany. Mezi ty se zařadilo studio Red Barrels, které letos vydá pokračování úspěšného hororu Outlast.

Outlast 2 od montrealského studia vyjde kromě Steamu i na GOGu, na distribučním kanálu, který kromě starších titulů sdružuje pouze hry, které žádnou podobnou ochranu, jako například Denuvo, nemají. GOG patří pod hlavičku polské společnosti CD Project, jehož studio CD Project Red skrze tuto platformu na PC vydalo i svého Zaklínače.

Pokud si hru zakoupíte jinde, například na Steamu, hra určitý typ ochrany obsahovat bude. Outlast 2 by měl vyjít v prvním čtvrtletí tohoto roku, ačkoliv přesné datum prozatím neznáme. Dostupný kromě PC bude i na PS4 i Xboxu One. Zahrát si můžete i jeho demo. Pokud se sami neodvažujete do krátké demoverze ponořit, udělali jsme to za vás. Na půl hodinku ze hry se tedy můžete podívat níže.

Na rozdíl od chystaného Resident Evil 7, Outlast 2 nenabídne podporu VR zařízení. Namísto toho vývojáři prohlásili, že jejich hra využije vyššího výkonu PS4 Pro. Nakolik se pokračování, které se bude tentokrát točit kolem náboženských fanatiků a satanismu, povede, uvidíme už za několik málo měsíců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama