Super Mario Land dostal nový kabátek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Super Mario Land dostal nový kabátek

Super Mario Land dostal nový kabátek

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 1. 2017 17:41
Reklama

Super Mario Maker byl jedním z nejpříjemnějších překvapení roku 2015. Hra, která původně vyšla pro Wii U, se v loňském roce objevila i ve verzi pro handheld Nintendo 3DS a v obou našich recenzích dosáhla velmi příznivých hodnocení. Hráči si robustní editor vlastních úrovní pro slavného instalatéra zamilovali a stále ještě v něm tvoří nový obsah.

To je i případ tvůrce s přezdívkou KHAce, kterému se podařilo ve hře vytvořit kompletní Super Mario Land z Game Boye. Navíc se mu chytrým využíváním dostupných assetů podařilo nahradit ty prvky, které v Super Mario Makeru chybějí. Jedinou výraznější nevýhodou je tedy to, že všichni bossové na konci úrovní museli být nahrazeni typickým záporákem a zlodějem princezen, zlotřilým Bowserem.

KHAce se už v minulosti zabýval tvorbou nových verzí úrovní z prvního Mega Mana či z Kirby’s Dreamland. V přiloženém videu se můžete podívat na to, jak se mu jeho snaha se Super Mario Landem podařila a pokud máte chuť vyzkoušet si úrovně na vlastní kůži, na diskuzním serveru NeoGAF je k dispozici jejich seznam se stahovacími kódy. Naleznete je pod tímto odkazem.

Původní Super Mario Land vyšel v roce 1989 a jednalo se o jeden z launchových titulů pro handheld Nintendo Game Boy. Hra obsahovala 12 úrovní, speciálně upravených pro malou obrazovku přenosného zařízení. Na rozdíl od jiných her s Mariem v hlavní roli se tahle odehrává v zemi Sarasaland a hlavní protagonista tentokrát zachraňuje princeznu Daisy. I z důvodu masivního úspěchu Game Boye se hry prodalo přes 18 milionů kopií. V současné době si ji můžete zahrát skrz službu Nintendo Virtual Console na handheldu 3DS. Hra se dočkala dalších dvou pokračování, v roce 2011 na ni pak navázal ještě Super Mario 3D Land.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama