Jamauči láká na vzhled GT Sport na PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jamauči láká na vzhled GT Sport na PS4 Pro

Jamauči láká na vzhled GT Sport na PS4 Pro

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 1. 2017 11:19 11
Reklama

Rok 2017 by mohl být mimo jiné i tím rokem, kdy se majitelé konzole PlayStation 4 konečně dočkají vymodleného Gran Turisma, bohužel ne s číslovkou, ale s podtitulem Sport. Hra ostatně vykopává trailer, kterým Sony své fanoušky na počátku roku seznámila s tím, na co se v nejbližších měsících mohou těšit, další odklad už by nejspíše nevydýchali ani ti nejskalnější příznivci. Náhradou za dlouhé čekání by mělo být prvotřídní technické zpracování.

O tom se již v prosinci rozhovořil producent hry Kazunori Jamauči ze studia Polyphony Digital. Na PS4 Pro hra nabídne rozlišení 4K a samozřejmě i podporu technologie HDR. Právě k ní se Jamauči detailně vyjádřil. Uvedl, že až deset procent skutečných automobilů, které byly v minulosti součástí Gran Turisma, bylo mimo barevný rozsah sRGB televizí. Dodal, že aby hra mohla být kompatibilní s HDR, museli vývojáři napřed vytvořit kameru, která by dokázala zachytit okolní svět v HDR formátu. Nakonec se jim podařilo vyvinout kameru, která má podle Jamaučiho slov stonásobný dynamický rozsah oproti dnešnímu standardu.

Jamauči jde ale ve svých prohlášeních ještě dál: „V současnosti je svět 4K 60 FPS HDR a široké palety barev možný jen na PS4 Pro. Kina nebo vysílací média nebudou takové kvality ještě nějaký čas schopny dosáhnout.“ Začíná nám pomalu být jasné, proč se vývoj Gran Turisma tak neskutečně vleče, otázkou zůstává, jestli na konci vývoje čeká skutečně dokonalá hra, nebo chladný, neosobní, byť technicky neuvěřitelný titul, kterému ale už konkurence ujela o několik kol. V příštím týdnu proběhne v Tokiu akce Tokyo Auto Salon 2017, kde bude vůbec poprvé k dispozici ukázková verze Gran Turismo Sport na PS4 Pro, tedy ve 4K a s HDR. Zájemci si hru také budou moci vyzkoušet ve verzi pro PS VR.

Pokud nemáte do Japonska zrovna cestu, ale nacházíte se momentálně v Las Vegas, můžete si hru vyzkoušet na konferenci CES, kde je rovněž k dispozici i na VR. Nám ostatním musí stačit šestice nových screenshotů, které naleznete v naší galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama