Zelda nakonec možná vyjde v březnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zelda nakonec možná vyjde v březnu

Zelda nakonec možná vyjde v březnu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 1. 2017 12:49 2
Reklama

Ze situace kolem vydání The Legend of Zelda: The Breath of the Wild se pomalu stává komedie s hořkou pachutí. Hra měla být launchovým titulem nového Nintenda Switch, ještě před koncem loňského roku ale zasáhla hráče zpráva, že se vydání odkládá až na léto. Podle nových informací Eurogameru to ale vypadá, že se hráči možná přeci jen dočkají už v březnu, evropská verze je ale stále v ohrožení.

Zdroje zmiňovaného portálu totiž tvrdí, že si v Nintendu rychle spočítali, nakolik je nová Zelda potřebná pro uvedení Nintenda Switch a v USA i Japonsku vyjde hra včas. Evropa je ale specifická tím, v kolika jazykových verzích musí vyjít a to je zřejmě největším kamenem úrazu.

Pokud jste někdy pronikli do procesu lokalizování, určitě víte, že jde o velmi zdlouhavou záležitost, v rámci které nestačí jen přeložit texty, ale vše řádně otestovat, a to je čas, který Nintendo nemá. I z toho důvodu, jak je nová Zelda velká a samozřejmě i proto, že přichází s konceptem otevřeného světa. Nintendo tedy stojí na rozcestí.

Jednou variantou je zatnout zuby a investovat maximum financí i peněz do toho, aby se vše stihlo včas. Druhou variantou je vydat hru pouze v angličtině a až později, pomocí patche, dodat další jazykové verze. Třetí variantu nemusíme rozebírat – nepotěšila by vás, protože by to znamenalo, že EU verze vyjde v původním, resp. odloženém termínu. Jak to celé nakonec dopadne, se dozvíme 13. ledna, kdy bude Nintendo odtajňovat své plány a potvrdí, či definitivně vyvrátí všechny spekulace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama