Přes Vánoce prodáno přes 3 miliony PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přes Vánoce prodáno přes 3 miliony PS4

Přes Vánoce prodáno přes 3 miliony PS4

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 1. 2017 10:20 5
Reklama

Dostali jste pod stromeček PlayStation 4? Tak to jste rozhodně nebyli sami. Na momentálně probíhající konferenci CES v Las Vegas se totiž společnost Sony pochlubila globálními prodeji své současné konzole a čísla jsou to rozhodně velmi zajímavá.

Na konferenci Sony hovořil sám prezident společnosti Kaz Hirai. Ten se pochlubil tím, že se po celém světě s k 1. lednu 2017 prodalo již téměř 53 a půl milionu kusů konzole PlayStation 4. Poslední report prodejů, ke kterému došlo 6. prosince, uváděl prolomení hranice 50 milionů kusů. Od 21. listopadu do 1. ledna se prodalo 6,2 milionu kusů. Do tohoto časového rozmezí spadají jak Vánoce, tak i další populární svátek nákupů – černý pátek.

Kromě prodejů samotné konzole si velmi dobře vedly i hry. V časovém úseku mezi 21. listopadem a 1. lednem se prodalo 50,4 milionu kusů herních titulů pro PlayStation 4. Toto číslo kombinuje digitální a retailové prodeje. Loňský největší hit ze stáje Sony, tedy Uncharted 4: A Thief’s End, dokázal k 21. prosinci prodat 8,7 milionu kusů. Toto číslo je samozřejmě ovlivněno i tím, že se hra dá pořídit v bundlu s novou PS4 Slim.

Prezident Sony Interactive Entertainment Andrew House v tiskové zprávě uvedl, že je firma velmi vděčná za neuvěřitelnou podporu fanouškovské základny a dalších partnerů. Právě díky nim mohla firma zažít jednu z nejlepších předvánočních sezón v historii. House slibuje, že budou nadále cílit na rozšiřování portfolia PS4 titulů, obohacovat zážitky na revolučním zařízení PS VR a hraní v té nejlepší kvalitě na PS4 Pro. Firma bude i nadále dělat vše pro to, aby PlayStation 4 byla tím nejlepším místem na hraní.

Co se týče PS VR, Kazuo Hirai na konferenci uvedl, že si v prodejích vede velice dobře, konkrétní čísla však neposkytl. Žádných dalších herních odhalení jsme se od Sony na CESu nedočkali, ale herní divize má samozřejmě své místo v prezentačním videu, které naleznete pod článkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama