Update Horizonu 3 má 53 GB a rozbíjí hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update Horizonu 3 má 53 GB a rozbíjí hru

Update Horizonu 3 má 53 GB a rozbíjí hru

David Plecháček

David Plecháček

4. 1. 2017 09:59 12
Reklama

Když jsme před nedávnem zveřejnili deset nejlépe a pět nejhůře optimalizovaných her na PC, v obou žebříčcích se objevila série Forza. Motorsport 6 jako zástupce mezi těmi nejlepšími, Horizon 3 na opačném konci. A aby toho vývojáři z Playground Games neměli málo, na PC verzi Horizonu se valí další problém.

Začalo to nevinně. Tak, jako se děje pravidelně, vývojáři se rozhodli obohatit vozový park o několik unikátních vozidel. Rockstar Car Pack, jak se menší rozšíření jmenuje, by vám za menší poplatek obohatil seznam aut o sedm nových kousků. Spolu s tím byl nahrán nový update, který měl přijít ruku v ruce s novým DLC.

Pokud jste byli dostatečně rychlí, začali jste novou verzi stahovat. Ale ne jen tak ledajakou – update měl totiž velikost 53 GB. Jednalo se prakticky o celou novou hru. Nová verze se navíc ukázala být nijak nechráněnou vývojářskou verzí Horizonu 3, která mimo jiné odkazovala i na vozidla, která ani nebyla oznámena.

Možná, že si řeknete, že se zase tak nic vážného nestalo a že se jedná vlastně o takovou menší legraci, smích vás ale přejde ve chvíli, kdy dodáme, že nová verze vám pochopitelně může poškodit tu stávající. A to včetně uložených pozic. Vývojáři celou situaci poměrně rychle podchytili a hráče vyzývají, aby hru neprodleně přeinstalovali (což znamená opětovné stažení 53 GB dat).

Zdá se, že tento problém se vyskytuje pouze na počítačích, nikoliv na Xboxu. Vývojáři k tomu říkají: „Nesprávná PC verze Forzy Horizon 3 byla smazána a nahrazená správnou. Hráči na počítačích, kteří mají verzi končící trojčíslím .37.2 by měli okamžitě hru smazat a následně ji přeinstalovat. Správná verze končí .35.2,“ stojí v prohlášení studia Turn10.

„PC hráči, kteří si stáhli verzi .37.2 a následně začali novou hru, budou mít zničené savy. Vyvarujte se, prosím, ukládání v této verzi a hru si uložte pouze ve verzi 35.2, abyste těmto problémům předešli,“ stojí dále na oficiálním fóru hry.

Abychom nekončili na negativní vlně, do hry bude stále proudit další a další značky aut. Jak už jsme řekli, vyplývá to ze souborů, které byly v nesprávné – vývojářské – verzi nalezeny. Na celý seznam se můžete podívat zde. Novou Forzu, zařazenou do líbivého programu Play Anywhere, si můžete pro Xbox One koupit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama