Potvrzeno: nový Mass Effect vyjde v březnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Potvrzeno: nový Mass Effect vyjde v březnu

Potvrzeno: nový Mass Effect vyjde v březnu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 1. 2017 18:14 9
Reklama

Podle očekávání jsme se dnes dozvěděli něco nového o Mass Effectu Andromeda. A nejde o nic menšího než datum vydání. Vývojáři z BioWare dodrželi slib a dnes na oficiálním webu a sociálních sítích potvrdili, že pokračování sci-fi ságy se dočkáme skutečně už na jaře, konkrétně 21. března za oceánem a 23. března v Evropě.

Jménem týmů v Montréalu, Edmontonu a Austinu to oznámil Aaryn Flynn z BioWare. Současně ocenil trpělivost fanoušků, zatímco autoři hru dokončovali. Podle Flynna je Andromeda nejambicióznějším Mass Effectem dosud. Vývojáři přichází s novými příběhy, vytvořili nové postavy, nové světy, nové mimozemské druhy a představí nové prvky hratelnosti. A vůbec poprvé bude také namísto Unreal Enginu pohánět Mass Effect technologie Frostbite od DICE. Ta má zaručovat obrovský skok v grafickém zpracování od původní trilogie.

Na to vše potřebovali autoři spoustu času, aby se ujistili, že hráčům dodají ten nejlepší možný výsledný produkt, slibuje Flynn. Během vánočních svátků si vzali vývojáři domů verzi hry, kterou nazývají “holiday build”. Jde prý o dlouholetou tradici studia, která začala už u původního Mass Effectu. Lidé z BioWare doma zkoušeli PC i konzolovou verzi, strávili s ní spoustu času a po Vánocích se podělili o své dojmy. Datum vydání se povedlo stanovit právě i díky tomu, že členové studia vyjádřili podporu této verzi, přičemž mnoho z nich sehrálo klíčovou roli při vývoji původní trilogie.

Samozřejmě podle Flynna ještě nadšenější jsou autoři z toho, jak na hru v posledních měsících reagovala komunita fanoušků, když se BioWare začali více dělit o podrobnosti o Andromedě. Vývojáře má pohánět právě zanícení fanoušků pro tuto značku. Od vydání nás podle Flynna konečně dělí jen pár měsíců. Po dlouhých pěti letech tu bude nový Mass Effect. Andromeda má být bohatší, hlubší a připravená k prozkoumávání. Autoři doufají, že si hráči řeknou, že to stálo za to čekání.

Potvrdily se tak dřívější spekulace a úniky, které ukazovaly na březnové vydání. Otazník se však stále vznáší třeba nad multiplayerovou betou. V noci z dneška na zítřek bychom se ještě měli dočkat nového videa při příležitosti konference společnosti Nvidia na veletrhu CES 2017 v Las Vegas. K tomu dojde ve tři hodiny po půlnoci našeho času. A dost možná tam uslyšíme něco nového i o hře samotné nebo právě nějaké zkušební verzi.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama