Nástupce Rollcage se připomíná trailerem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nástupce Rollcage se připomíná trailerem

Nástupce Rollcage se připomíná trailerem

Pavel Makal

Pavel Makal

3. 1. 2017 10:35 3
Reklama

Všichni, kteří vyrůstali v 90. letech, si jistě vzpomenou na boom autíček na dálkové ovládání, která měla tu zvláštnost, že jejich tělo bylo užší než průměr koleček, takže byla schopná jezdit i po převrácení. Tohoto fenoménu využila v roce 1999 arkádová závodní hra Rollcage pro PC a první PlayStation, kterou vyvinul tým Attention to Detail a vydala ji legendární společnost Psygnosis. O rok později vyšlo ještě pokračování s podtitulem Stage II, ale pak se značka ztratila v propadlišti dějin. Totéž však nelze říct o původním nápadu.

Vývojáři ze studia Caged Elements Inc., kteří mají ve svém týmu i ostřílené veterány z Attention to Detail, se totiž rozhodli divoká autíčka oživit pod značkou GRIP. Původní pokus o financování projektu přes kampaň na Kickstarteru sice nevyšel, od loňského února je však hra dostupná v programu Steam Early Access, kde si ji můžete zakoupit za necelých 16 eur, tedy v přepočtu zhruba 430 korun. Čas ale utíká, hra je v předběžném přístupu už skoro rok a je tedy na čase zhodnotit, jak se její vývoj posunul.

Vývojáři nyní vydali nový trailer, v němž ukazují všechny důležité prvky hratelnosti a zejména předvádějí řádně tepající soundtrack z produkce Full Kontakt. Z traileru ovšem především sálá nostalgie a snaha skutečně poskytnout pamětníkům co nejautentičtější zážitek. Posuďte sami v přiloženém videu.

Na oficiální stránce hry vývojáři slibují strhující jízdu v až 700 km/h, ježdění po zdech, stropech, povrchách exotických planet a zkrátka všude, kde si troufnete. V okolí tratí mají být zničitelné objekty, které můžete využít proti svým soupeřům, hlavní zbraní ale budou rychlá kola a množství power-upů, které vám umožní anihilovat veškerou konkurenci. Hudba, jejíž ochutnávku jste slyšeli v traileru, je další silnou stránkou hry, můžeme se těšit na variabilní soundtrack, obsahující techno, trance či drum n bass. Hra také nabídne poměrně širokou plejádu režimů, od kariéry přes arkádový režim, boj s časem nebo arénové souboje až k režimu CarKour, který má připomínat mód Scramble z Rollcage Stage II a prověřit vaše řidičské schopnosti na překážkových dráhách. Samozřejmě brzy do hry přibyde i online multiplayer a dobrou zprávu máme i pro majitele konzolí – verze na jejich zařízení je stále ve hře. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama