Sledujte, jak jde vývoj Escape from Tarkov
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte, jak jde vývoj Escape from Tarkov

Sledujte, jak jde vývoj Escape from Tarkov

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 12. 2016 12:39 1
Reklama

Konec roku je vždy dobrou příležitostí k ohlédnutí se za uplynulými měsíci, a to stejné také udělali tvůrci z ruského týmu Battlestate Games, který stojí za vývojem online first person akce Escape From Tarkov. Prohlédnout si tak dnes můžete rusky mluvené video doprovázené anglickými titulky, ve kterém se dozvíte vše podstatné, co se okolo hry za tento rok stalo.

Videem provází především Nikita Buyanov, vedoucí vývojářského týmu, jež si klade za cíl přinést FPS co možná nejrealističtější a zároveň takovou, jež zároveň dokáže přivábit hráče na vidinu zajímavé, a především zábavné akce odehrávající se ve fiktivním opuštěném městě, v němž spolu zápolí znesvářené frakce.

Buyanov předně slibuje akci okamžitě přístupnou, byť je důraz kladen právě na onen realismus a dle jeho slov také na survival prvky. Ty však nehrají hlavní roli a již současná alfaverze hry dává vytanout tomu nejdůležitějšímu – soubojům.

Tvůrci nic neberou na lehkou váhu a na výsledku to je rozhodně znát.

Atmosféra těch se začíná odvíjet od nejmenších detailů týkajících se zbraní – sebemenší modifikace či známka obnošení má za následek změnu v jejich chování. Tvůrci šli v tomto ohledu tak daleko, že v roli hráčů například můžete vidět, kterak váš avatar instaluje modifikace, přepíná mezi režimy míření, či zapíná světlo instalované na pušce. Tvorbě zbraní a s tím spojené realističnosti je věnovaná značná část videa a rozhodně stojí za zhlédnutí – tvůrci nic neberou na lehkou váhu a na výsledku to je rozhodně znát.

Za další tvůrci hovoří o pohybu postav a o různých penalizacích, jež mohou plynout nejen z aktivní střelby, ale například i z terénu. Nechybí samozřejmě ani plynulé animace pro všechny možné pohyby a pro změny v postojích.

K tomu nepochybně patří i umělá inteligence, jež ve hře bude přítomná a jež slibuje být důstojným protivníkem za každých okolností. UI bude mít pod palcem například všudypřítomné gangy banditů, jež mohou sloužit k zisku toho nejcennějšího – zkušeností. Escape from Tarkov totiž bude mimo jiné obsahovat i RPG prvky a postavy hráčů se budou moci zlepšovat v jedné ze čtyř stránek osobnosti – v psychické, fyzické, bojové a v praktické.

Jednou z posledních složek videa je pak tvorba a představení prostředí hry – již nedávná aktualizace galerie dal odhalit tomu, jak krásný tento titul vlastně je. Přesvědčit se o tom můžete níže v přiloženém videu, na vlastní kůži pak budete moci do hry naskočit až příští rok, kdy hra dorazí na PC. Zatím to však vypadá na parádní akci a titul přinejmenším ambiciózní natolik, aby dokázal vyškolit i letošní The Division, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama