Otec Final Fantasy brzy odhalí nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Otec Final Fantasy brzy odhalí nový projekt

Otec Final Fantasy brzy odhalí nový projekt

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 12. 2016 14:51
Reklama

Pro fanoušky žánru JRPG existuje jen málo uctívanějších pojmů, než je jméno Hironobu Sakaguči. Tvůrce série Final Fantasy, který se v herním průmyslu pohybuje přes 30 let a má na svém kontě více než sto milionů prodaných her, se o svých chystaných projektech většinou příliš konkrétně nevyjadřuje. Na příští rok se ale můžeme těšit.

Sakaguči, který po svém odchodu ze Square Enix v roce 2004 založil vlastní studio Mistwalker, totiž v tradičním výročním rozhovoru pro magazín 4Gamer uvedl, že v příštím roce hodlá oznámit svou novou hru. Sakagučiho firma momentálně pracuje na konzolové verzi mobilního JRPG Terra Battle, jejíž vývoj údajně úspěšně pokračuje, ale do cíle zbývá ještě dlouhá a nesnadná cesta. Mimo to tým Mistwalker v minulosti oznámil partnerství s firmou Silicon Studio, která má kontě úspěšné JRPG Bravely Default a jeho pokračování Bravely Second, je ale zároveň poskytovatelem middleware technologií.

Momentálně není jasné, zda se informace o oznámení nové hry týkají těchto starších zpráv, nebo zda půjde o zbrusu nový titul. Terra Battle je populární v Japonsku, i západní kritici ovšem titul pro iOS a Android chválí. Hra měla poměrně originální přístup k dodávání nového obsahu, který byl závislý na počtu stažení od uživatelů. Dovršení 2 milionů aktivních hráčů bylo impulsem pro start vývoje i pro tradiční domácí herní platformy. Sakaguči ovšem uvedl, že nepůjde o pouhý port, nýbrž že konzolová verze bude znatelně pokročilá oproti té mobilní.

Sakagučiho studio Mistwalker vzniklo v roce 2004 s finanční podporou Microsoft Game Studios. Firma následně vydala dvě hry, Blue Dragon a The Lost Odyssey, exkluzivně pro Xbox 360. V letošním roce Sakaguči oznámil plány na otevření nového vývojářského studia se sídlem v japonském Tokiu. Nová firma by se údajně měla jmenovat Dawnwalker.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama