Nový herní režim zlepší výkon pod Windows 10
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový herní režim zlepší výkon pod Windows 10

Nový herní režim zlepší výkon pod Windows 10

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 12. 2016 20:53 13
Reklama

Pokud pravidelně sledujete herní scénu, nemohlo vám určitě uniknout, že se Microsoft svými momentálními kroky snaží ze své pozice oživit herní scénu nejen na Xboxu, ale i na PC. Asi největším důkazem je program Play Anywhere, který, jakkoli zatím nefunguje ideálně, nabízí zajímavou variantu pro všechny majitele Xboxu i PC. Jednou zakoupená hra z portfolia Microsoftu funguje na obou platformách, což sice z pohledu nehráčů zní naprosto logicky a neobjevně, v herním světě se ovšem jedná o revoluci. Play Anywhere však zjevně není jediným pokusem Microsoftu posílit PC hraní.

Na Twitteru se totiž objevil příspěvek od uživatele s přezdívkou WalkingCat, který v nedávno uniklém buildu Windows 10 s číslem 14997 objevil novou knihovnu. Ta nese všeříkající název „gamemode.dll“ a podle všeho by měla zvýšit výkon při hraní her. V jednom z tweetů WalkingCat nadále upřesňuje, že v tomto režimu dokáže operační systém lépe alokovat zdroje výkonu procesoru či grafické karty tak, aby je prioritně využívala právě běžící hra.

Zmíněný build zatím není funkční, měl by se však údajně již brzy zpřístupnit v programu Windows Insiders a následně být součástí Creators updatu. Server Windows Central dále uvádí, že jeho zdroje popisují fungování zmíněného režimu jako princip, na němž funguje Xbox One. Operační systém konzole od Microsoftu také při spuštění hry přesune veškerý výkon tak, aby běžela v co nejlepší dosažitelné kvalitě. Až dosud neměl operační systém Windows 10 zabudovánu podobnou vlastnost.

Zatím bohužel nevíme, jestli se tato úprava bude týkat všech Win32 her i z jiných distribučních kanálů než jen z Windows Store. Víc se dozvíme ve chvíli, kdy se k updatu dostanou členové programu Windows Insiders. Samotný Creators Update by měl být k dispozici v průběhu jara 2017. Kromě výše zmíněné novinky pro hráče přinese i zlepšení streamování a možnost vytvářet vlastní turnaje pro soutěžení s ostatními hráči.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama