Už příští měsíc vyjde nový Double Dragon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Už příští měsíc vyjde nový Double Dragon

Už příští měsíc vyjde nový Double Dragon

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 12. 2016 10:20 1
Reklama

Společnost Arc System Works brzy zahraje všem milovníkům starých dobrých časů na nostalgickou strunu. Oznámila totiž hru Double Dragon IV, která vyjde už 30. ledna na PC a PS4. Série tak oslaví 30. výročí.

Příběh má začít podle autorů tam, kde Double Dragon II skončil. Důležité je ovšem připomenout, že ten vyšel už v roce 1988. Více informací o novince by se už brzy mělo objevit na nově spuštěné oficiální stránce, ale ta zatím mnoho podrobností neprozrazuje. Lepší představu o tom, jak staromódně hra vypadá, si tak samozřejmě uděláte z teaser traileru, který nemůže nikoho nechat na pochybách, že v tomto případě se vývojáři snaží o absolutní retro.

Beat 'em up titul pochopitelně nabídne možnost zahrát si příběhový mód spolu s kamarádem a v duelu dokonce možnost postavit se proti sobě. Tedy něco podobného jako nabízel třeba kultovní Golden Axe nebo také Double Dragon V: The Shadow Falls, což byla bojovka ve stylu Street Fighteru. Ano, skutečně pětka. Za čtyřku jsme totiž až dosud považovali hru Super Double Dragon z roku 1992.

Na nové hře už samozřejmě nedělá původní studio, japonská společnost Arc System Works získala práva na značku v roce 2015. Nicméně se v novém týmu sešli někteří původní autoři - producent, šéf vývoje, designér postav, programátor nebo skladatel. Velkým překvapením v každém případě po sérii remaků je, že novinka bude vypadat úplně stejně jako originál. Postavy dokonce zůstaly údajně úplně beze změny. Hra by se měla prodávat v přepočtu asi za 200 korun.

Série Double Dragon příští rok slaví už 30. narozeniny, takže nový díl je nejlepší připomínkou tohoto výročí. Jednička vyšla v roce 1987 a sága se v první polovině devadesátých let těšila takové popularitě, že se dočkala i filmové adaptace, animovaného seriálu nebo komiksu. Posledních dvacet let ale série strávila spíše v ústraní. Dočkala se mnoha konverzí, reedicí, remaků i poct, nicméně s regulérním pokračováním nikdo nepočítal. A vida ho!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama