Psychologický horor Visage má více konců
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Psychologický horor Visage má více konců

Psychologický horor Visage má více konců

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 12. 2016 08:59 2
Reklama

Na hororovou hru Visage byste si ještě mohli vzpomenout. Poprvé jsme o ní psali letos v únoru a jde o jeden z mnoha nástupců P.T., respektive Silent Hills. Nezávislý počin od SadSquare Studio se nyní znovu hlásí o slovo s další porcí novinek.

Se svým psychologickým hororem se jako mnoho jiných autorů ucházeli o přízeň publika na Kickstarteru. Jedním z jejich nadstandardních cílů bylo vybrat dostatek peněz na to, aby mohla hra nabídnout více zakončení, podobně jako je to třeba tradičně zvykem v sérii Silent Hill. To se jim sice nepovedlo, ale přesto podle vývojářů nakonec o odlišné konce nepřijdeme.

I když hru podpořilo přes 3 tisíce hráčů, na požadovanou metu stretch goalu se dosáhnout nepodařilo. Jenže studio přispěchalo s vysvětlením, že takto titul přesto ochudit nechtějí. “Ano, víme, že jsme nedosáhli cíle pro tento konkrétní prvek. Jenže vážně nechceme vytvořit zážitek, který by měl být dokončen a vyřízen po prvním pokusu,” uvedli autoři v novince na Kickstarteru.

Chtějí podle svých slov, aby hráč cítil, že něčeho dosáhl, že si zaslouží dobrý konec. Visage je v očích studia hra, která má každému nabídnout trochu jinou zkušenost. Dopřát hráčům jen jediné zakončení by podle vývojářů stálo v cestě tomuto cíli a vizi. I když různá zakončení nemají podle týmu SadSquare Studio působit z technického hlediska tak nóbl jako třeba u Until Dawn, z toho koncepčního autoři věří, že nás budou šokovat.

Práce pokračují také na ozvučení, inventáři, hratelnosti a prostředí. Hra je situovaná do osmdesátých let a zavítáme - jak jinak - do prokletého domu, který má za sebou pohnutou a krvavou historii. Její střípky budeme moci oživit a znovu prožít. Autoři slibují skutečný teror, temnou a realistickou atmosféru a entity, které bychom si přáli raději nepoznat.

Visage míří na PC, PS4 a Xbox One. Hra měla původně vyjít už teď v lednu, ale autoři už před časem zmínili, že i když práce pokračují hladce, drobné zpoždění nabrali. Nyní tak máme Visage očekávat v druhém čtvrtletí příštího roku. Jde o projekt podobný hrám Allison Road nebo už vydaným Layers of Fear.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama