Robinson z PS VR míří na Oculus Rift
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Robinson z PS VR míří na Oculus Rift

Robinson z PS VR míří na Oculus Rift

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 12. 2016 13:52
Reklama

Studio Crytek na svém webu oznámilo, že vlažně přijatá hra Robinson: The Journey vyjde pro PC, respektive Oculus Rift. Dosavadní PlayStation VR exkluzivita čelila drtivé kritice kvůli vysoké ceně, která ostře kontrastovala s krátkou herní dobou.

Sci-fi dobrodružství o chlapci, jehož vesmírná loď ztroskotá na nebezpečné planetě obývané dinosaury, bude na Riftu k dispozici už v lednu. Mezihvězdný trosečník má jen velice pochybnou společnost. Robotického druha jménem HIGS a mládě tyrannosaura.

Oznámení přichází jen pár dní poté, co vyšly najevo vážné finanční problémy společnosti, které posléze nepřímo vedení studia potvrdilo, když oznámilo uzavření několika poboček ze své mezinárodní sítě.

Do budoucna mají všechny projekty vznikat už jen ve Frankfurtu a v Kyjevě. A navíc se studio zřejmě zase odvrací od free-to-play modelu, VR věcí a menších titulů ve prospěch prémiových značek, jak stálo v prohlášení firmy. Hlavním pilířem jejího byznysu ale nadále zůstává technologie CryEngine, kterou poskytují dalším vývojářům.

Crytek neoznámil, zda Robinson později vyjde také na HTC Vive. Šokující ale je, že i když cena na PS4 už klesla a byla zdroje takové kritiky, podle DualShockers má verze pro Oculus Rift opět stát plnou cenu - 60 dolarů, tedy v přepočtu asi 1550 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama