Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků

Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků

David Plecháček

David Plecháček

18. 12. 2016 17:00 17
Reklama

Minule jsme si řekli, že nám příliš času do konce roku nezbývá. Přesně za šest dní je Štědrý večer, v tu dobu bude většina hráčů usedat k štědrovečerní večeři a některým už začne v hlavě šrotovat, kterou krabičku se hrou si pod stromečkem rozbalí. Možná, že se vám zdá, že předbíhám, ale já vám chci nenásilnou cestou připomenout, že máte posledních pár dní něco si přát nebo svým blízkým naopak něco pořídit. A my jsme se rozhodli, že vám s tím pomůžeme.

VÁNOČNÍ ČLÁNEK

Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků
i Zdroj: Hrej.cz

Tu situaci zažívám každý rok. „Co chceš k Vánocům?“ ptá se mě mé okolí. A já nevím. Mám takový ten utkvělý pocit, že mám všechno, co potřebuji nebo co chci. Možná to máte stejně. A možná také ne. Vtip je v tom, že zaručeně nemáte všechny hry. Říct svým protějškům, manželkám, manželům nebo komukoliv, kdo vám danou otázku položí, že byste si nějakou hru přáli, je nesmírně snadné.

Pochopitelně ale musíte mít v rukávu nějakou připravenou. Abyste nemuseli zdlouhavě přemýšlet, které skvělé kousky vám utekly, redakce i autoři Hrej vám ve speciálním článku doporučují, oč si pod stromeček říct. I když zlí jazykové nezapomněli podotknout, že letošní sezóna stála za starou bačkoru, my zase tak skeptičtí nejsme a z našich pamětí jsme vylovili tituly, které za zahrání rozhodně stojí. Někdy se jedná o hry větší, jindy menší, v každém případě věříme, že si na chuť přijde každý.

A vzhledem k tomu, že všichni obchodníci plánují masivní slevy i po samotných svátcích, doporučím vám sledovat Hrej i bezprostředně před nimi, neboť bychom mohli letošní sezonu zhodnotit i jinak než zmíněným článkem. Kdo ví?

NOVÉ ZÁŽITKY

Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků
i Zdroj: Hrej.cz

Ne, že bych vás neměl rád a že bych souhrny rád nepsal, ale musím říct, že tento víkend se do psaní musím nutit. Byť jsem PlayStation VR zkoušel už několikrát, až tenhle víkend jej podrobím svým vlastním detailním testům, a tak bych nejradši trávil čas v matrixu. O přízeň zákazníků lačnících po lepším životě za hranicemi obrazovek se nepokouší jen Sony, ale také HTC a společnost Oculus. O obou dvou zmíněných jsme tento týden psali také.

Začněme slovy o HTC. Měli jsme exkluzivní možnost vyzpovídat jako jediní zástupci českých médií viceprezidenta evropské divize HTC Vive Petera Frølunda. Ten mimo jiné společnost vidí jako technického průkopníka, a právě proto chce být i u vzniku virtuální reality. Z krátkodobého hlediska Vive cílí na hráče, ale z dlouhodobého se může zákazníkem stát úplně každý. Prodejům se daří dobře, ačkoliv přesná čísla prodaných kusů Frølund neprozradil.

Zato Oculus zas takové růžové období nemá. Viditelně sice netrpí nějakým nezájmem o své zařízení, a tak se na první pohled nemusí dělat nějaké zásadní změny, přesto společnost mění svého ředitele. Tuto pozici dosud zastával Brendan Iribe, ale ten se ji rozhodl opustit. Důvod naleznete v původní zprávě. Kdo ho na této pozici nahradí, prozatím není známé. S největší pravděpodobností to nebude Palmer Luckey, který se stáhl do ústraní po skandálu z předvolební kampaně Donalda Trumpa.

Abychom putování za VR zkompletovali, zamíříme k Nintendu. Respektive k připravované konzoli Nintendo Switch. O VR schopnostech přenosného hybridu se už několikrát spekulovalo, ale zdá se, že japonský svéráz má o schopnostech Switche poměrně jasnou představu. Odhalily je patenty, které si „N“ registrovalo už v červnu letošního roku. Pravda, to nutně neznamená, že se ve finále něčeho takového dočkáme, ale i tak – pokud vás zajímá více, víte, kde si to přečíst.

VÁNOCE JAKO DOBA NEJRŮZNĚJŠÍCH STATISTIK

Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků
i Zdroj: Hrej.cz

Znáte to, konec roku a lidé mají ve zvyku přechozích 365 dní analyzovat, srovnávat, hodnotit nebo komentovat. Začalo to už minulý týden, kdy se Google pochlubil žebříčkem nejsledovanějších herních trailerů za rok 2016. O týden později, ve středu, se pro změnu pochlubil žebříčkem deseti nejvyhledávanějších her na svém vyhledávači. Prozradím vám, že se v první desítce umístilo Call of Duty, No Man’s Sky, Madden 17, Warcraft a Battlefield. Ale pokud jste celou zprávu nečetli, složení stupňů vítězů vás jistě překvapí. Věřte mi. Proto vám vítěze neprozradím, musíte si jej v novince dohledat.

I když Google není asi společnost, od které bychom nějaké relevantní zhodnocení roku 2016 čekali, žebříčkem na YouTube a vyhledávaných her nás příjemně potěšil. Od koho bychom ale naopak nějaké bilancování čekali, je Microsoft. Podobné rozhovory se s blížícím se novým rokem budou stupňovat nebo přijdou až zkraje roku dalšího, ale už teď se Phil Spencer prvními čísly pochlubil.

Řeč je o zpětné kompatibilitě, která je v provozu skoro přesně rok. Na Xboxu One si můžete zahrát přes 300 titulů z minulé generace, což je samo o sobě obdivuhodné číslo, ale mnohem zajímavější je, kolik hráčů tuto nabídku využívá. Spencer na Twitteru napsal, že službu využívá každý druhý majitel Xboxu One.

DÁRKY

Co týden dal: Hry k Vánocům a kupu dárků
i Zdroj: Hrej.cz

No a nebyly by to Vánoce, kdybychom nedostávali dárky. Jeden takový po roce rozdává Square Enix. Pravda, musíte si jej koupit, ale za cenu 10 dolarů dostanete sadu sedmi her, která má hodnotu osminásobku. Obsahem budou i další slevové kódy na další pecky z portfolia japonského vydavatele. Co balíček obnáší, se dozvíme 20. prosince.

Příležitost si nenechá vzít ani Blizzard, který chystá speciální vánoční event v Overwatch. Jak už je zvykem, těšit se můžete na nový obsah místních lootboxů, jejichž obsahem jsou nové vítězné pózy, skiny, hlášky a tak dále. Do hry byste se ale měli vrátit především kvůli speciálnímu módu, který se jmenuje Mei’s Snowball Offensive. Co obnáší, popisuje tato novinka.

Pozadu s dárky nezůstalo ani dnes již jednou zmíněné Nintendo. Do přáníčka, které nabádá k prožití příjemných svátků, přidalo záběry z chystané Zeldy.

Suverénně nejlepší dárek si ale přichystalo dánské studio IO Interactive. Speciální vánoční mise v Hitmanovi se bude odehrávat v Paříži. Cílem holohlavého agenta budou tzv. Mokří bandité, jinými slovy Harry a Marv ze série Sám doma. Na cestě za bohatstvím jim tentokrát nebude stát Kevin McCallister, ale právě zabiják s čárovým kódem na zátylku.

VESELÉ VÁNOCE!

Je to hrozné, ale do Štědrého dne zbývá šest dní. Těšit se můžete na vysílání, samozřejmě nebudete ochuzeni o novinky, ale souhrn je to do Štědrého dne poslední. I proto vám přeji klidné prožití svátků a co nejbohatší nadílku pod stromečkem. Co každý z vás dostal, si budeme moci rozebrat pod posledním souhrnem tohoto roku, který vyjde 25. prosince na Boží hod.

Videa a podcasty za minulý týden:Hrajte s námi: Let It Die; Hrajte s námi: Eagle Flight & Robinson VR; Hrajte s námi: Job Simulator

Recenze za minulý týden:Steep; Transport Fever; Batman: The Telltale Series – Episode 5: City of Light

Články za minulý týden:Hry pod stromeček; Peter Frølund: VR lidem otevře nové možnosti zážitků

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama