Bully už si zahrajete i na Xboxu One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bully už si zahrajete i na Xboxu One

Bully už si zahrajete i na Xboxu One

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 12. 2016 09:04
Reklama

Neuvěřitelných deset let už má školní open world akce Bully, v Evropě známá spíš jako Canis Canem Edit. Na jaře vyšla na PS4 verze z PS2, minulý týden pak na iOS a Androidu výroční edice, která vychází z remasterované Scholarship Edition. Nyní Larry Hryb alias Major Nelson oznámil, že Bully z X360 právě ve zmíněné vylepšené verzi funguje díky zpětné kompatibilitě i na Xboxu One.

Spolu s ním do programu přibily také hry Catherine a Raskulls. Ale o ty nám teď tolik nejde. Dobrodružství uličníka s dobrým srdcem Jimmyho Hopkinse se počítá mezi to nejlepší, co kdy Rockstar vyrobil. A v některých ohledech dokonce hra překonává i proslulé Grand Theft Auto. Pokud byste náhodou hru nevlastnili, můžete si ji koupit digitální cestou na Xbox Storu.

Původně docela dost kontroverzní titul, který ještě před vydáním čelil mnoha odsudkům a předsudkům, vyšel v říjnu 2006 na PS2. V březnu 2008 se pak dostal ve zmíněné edici Scholarship i na Wii a Xbox 360. Tato verze se pak objevila ještě v říjnu téhož roku také na PC. V druhé půlce letošního března se původní PS2 verze objevila v digitálním podobě na PS4. Na iOS a Android došlo 7. prosince.

Jak jsme psali na jaře, nečekané vydání Bully na PS4 nám sice tehdy udělalo radost, jeho cena a podoba už ale nikoli. Neprávem opomíjená hra od studia Rockstar Vancouver by si rozhodně zasloužila větší péči. Majitelům Xboxu One mohou hráči s PS4 jen tiše závidět.

Remaster Scholarship Edition totiž kromě lepší grafiky nabízí i exkluzivní obsah, jako jsou nové mise, postavy, školní třídy, předměty či oblečení. Může se pochlubit i zvukem v lepší kvalitě, více dialogy a kompetitivním multiplayerem pro dva hráče, který v původně hře chyběl. Scholarship Edition také využívala jiný engine než originál. Na PS4 jsme se dočkali něčeho, co nejvíc ze všeho připomíná úplně původní hru bez větší přidané hodnoty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama