Sony prodala 50 milionů konzolí PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony prodala 50 milionů konzolí PS4

Sony prodala 50 milionů konzolí PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

8. 12. 2016 12:16 3
Reklama

Sony prolomila delší dobu mlčení a vydala tiskovou zprávu, jež se netradičně chlubí oficiálním počtem prodaných kopií konzole PlayStation 4. K 6. prosinci a tedy za něco málo přes tři roky po launchi konzole se mezi koncové zákazníky dostalo již úctyhodných 50 milionů konzolí. To je pochopitelně cifra, do níž se počítá i nově vydaná mocnější PS4 Pro (naši recenzi čtěte zde).

Data jsou sesbírána formou kvalifikovaných odhadů ze všech zainteresovaných trhů a jsou zveřejněna v návaznosti na dosud jeden z historicky nejúspěšnějších takzvaných černých pátků, který však dle dat Sony trval celý týden. Statistiku 50 milionů prodaných kopií navíc Sony obohatila oznámením, že se ke 4. prosinci prodalo na 369,6 milionů kusů softwaru, a to jak v klasických krabicových verzích, tak i ve formě digitální distribuce.

Na konto takovéhoto úspěchu pak Andrew House, hlava Sony Interactive Entertainment, slibuje, že se ve společnosti i nadále zavazují přinášet hardware i software takový, aby dostatečně imponoval hráčům všech chutí i preferencí, a to již ve 122 zemích a regionech.

A to se jim zřejmě dosud daří a k takovým cifrám i k podobnému úspěchu nelze než pogratulovat. Vzpomenout můžeme rovněž na fakt, že dřívější PS2 se za celou dobu své existence prodalo na 155 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama