MS: Scorpio bude za „konzolovou“ cenu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS: Scorpio bude za „konzolovou“ cenu

MS: Scorpio bude za „konzolovou“ cenu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 12. 2016 11:06 22
Reklama

Po uvedení vylepšené verze konzole PlayStation 4 je míč na straně Microsoftu. Letos oznámený Project Scorpio bude v období příštích Vánoc nejvýkonnější konzolí na trhu a Microsoft si od jeho příchodu mnohé slibuje. Na druhou stranu ale dle slov Phila Spencera rozumí, kam s konzolí cílí a nebudou se snažit konkurovat počítačům.

V rozhovoru pro magazín AusGamer to sám Spencer potvrdil: „Chci, aby se Scorpio prodávalo za cenu odpovídající konzolím, nesnažím se jít do přímého střetu s high-endovými počítačovými sestavami.“ Šéf divize Xbox pak vágně promluvil i o hardwaru, v tomto ohledu ale nechal napjaté zájemce o „nový“ Xbox stále tápat ve tmě.

V podstatě řekl jen to, že Microsoft hledá co nejlepší rovnováhu mezi propustností operační paměti, grafickou jednotkou i možností přesouvat a používat výkon podle potřeby a jednotlivých her. Co z toho nakonec vznikne, zatím není v tuto chvíli jasné, hráči se ale mohou spolehnout, že výkonově Project Scorpio aktuální PS4 Pro překoná.

Pokud bychom se měli vrátit k debatě o ceně, nikde také není napsáno, že ona „konzolová“ cenovka značí aktuálních cca 400 dolarů, resp. 10 000 Kč. Pokud vzpomenete na předchozí generaci, konzole byly ze začátku až o 200 dolarů dražší, v našich končinách se ostatně původní cena PS3 pohybovala až nebezpečně blízko k hranici 20 000 Kč.

Nutně to tedy nemusí znamenat, že Scorpio na tom bude s cenou z pohledu zákazníků tak špatně, ale představa, že si budeme moci konzoli pořídit za přibližně 12-14 tisíc korun, se zdá jako zcela reálná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama