EA: Vývoj her kvůli PS4 Pro/Scorpio nezdraží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA: Vývoj her kvůli PS4 Pro/Scorpio nezdraží

EA: Vývoj her kvůli PS4 Pro/Scorpio nezdraží

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 12. 2016 14:47 7
Reklama

Mít výkonnější konzole, ať už mluvíme o PS4 Pro nebo Scorpio, je z pohledu hráčů jednoznačně fajn, vývojáři už ale nadšení v takové míře nesdílí. Zaznívají ohlasy, že vývoj několika odlišných verzí se výrazně prodraží, což by se potenciálně mohlo projevit i na ceně her, přinejmenším vývojáři z Electronic Arts ale zůstávají ledově klidní.

Podobné úvahy nepodporují a jasně uvádí, že programování zůstává naprosto stejné, bez ohledu na to, jestli je cílová platforma výkonnější či nikoliv. „Hlavním důvodem je to, že se hardware vlastně tolik nemění, jen se zrychluje,“ řekl na konferenci Media and Telecommunications viceprezident oddělení pro styk s investory Chris Evenden.

Dalším důvodem je fakt, že se hra zpravidla vyvíjí pro nejsilnější platformu a následně je osekávána tak, aby běžela i na těch slabších, což je opět postup, který je zaběhlý a v případě nových verzí PlayStationu nebo Xboxu se na něm nic nezmění. Nestoupnou ani náklady na testování, protože ani zde vyšší výkon cílových platforem nehraje roli.

Pokud jste se tedy obávali toho, že by hry mohly v budoucnu podražit, můžete zůstat klidní. Ačkoliv nepopíráme, že je potřeba se na změny adaptovat, herní studia by měla svoji práci i nadále odvádět zcela standardně a bez velkých potíží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama