Doom dostal update a odstranil Denuvo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Doom dostal update a odstranil Denuvo

Doom dostal update a odstranil Denuvo

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 12. 2016 10:40 48
Reklama

Letošní Doom se povedl do té míry, že si v prestižních cenách The Game Awards odnesl titul nejlepší akční hry letošního roku. Vývojáři na hře i nadále pracují a právě dnes vyšel v řadě již pátý update zdarma, který do hry přidává hned několik zajímavých novinek.

Pravděpodobně nejdůležitější součástí updatu je nový multiplayerový mód s názvem Infernal Run. Ten do krvavého masakru přidává sportovní element a oba týmy hráčů mají za úkol ukořistit míč (nebo spíše odpornou oční bulvu se skutečně nechutnými zvukovými efekty) a dopravit jej do branky soupeřícího mužstva. Aby vývojáři podpořili start nového herního režimu, až do 12. prosince budou hráči získávat dvojnásobný počet XP.

Dalším neméně důležitým prvkem je implementace botů do multiplayeru. Pokud si chcete pořádně potrénovat, než se pustíte do klání s živými hráči, jsou vám nyní v režimech Deathmatch a Team Deathmatch k dispozici počítačem řízení spolubojovníci a protivníci. V multiplayeru také došlo k navýšení maximální dosažitelné úrovně na Echelon 11, tedy level 50. Pokud se vám podaří na tuto metu dosáhnout, budete odměněni speciální DOOM Marine zbrojí. Pravidelné hráče jistě potěší i vyřešení problému s extrémně vysokou účinností brokovnice při příliš rychlém mačkání tlačítka pro střelbu.

Mnoho vylepšení se také týká editoru map jménem Snap Map. Mimo jiné nyní můžete hrát ve zmiňované zbroji původního DOOM mariňáka, ale přibylo také více než 30 nových modulů s tématem Lazarus Labs, byly zvýšeny limity na počet objektů a přibyla spousta vítaných drobností, které virtuální architekti jistě ocení. Kompletní seznam změn si můžete projít pod tímto odkazem.

Nový update ale není jedinou novinkou, která se DOOMu týká. Na diskuzním fóru Reddit se objevila zpráva, která tvrdí, že ze hry zmizela protipirátská ochrana Denuvo. Poznámky k novému updatu tuto skutečnost sice vůbec nezmiňují, ale uživatel, který tuto zprávu přinesl, tvrdí, že pracuje pro vývojářský tým, který začal Denuvo v nedávné době využívat. Společnost Denuvo Software Solutions podle něj nabízí záruku, že pokud je ochrana hry prolomena během určité doby (zpravidla do tří měsíců), budou jejím autorům vráceny poplatky za využívání Denuva. Součástí této dohody ale je, že následně musíte ochranu ze hry odstranit a nadále ji nevyužívat. Připomeňme, že právě v případě DOOMu došlo k prolomení ochrany poměrně brzy po vydání.

Bethesda ani id Software k celé situaci zatím neposkytli komentář, pokud se ale zpráva potvrdí, bude DOOM již druhou hrou, u které k odstranění ochrany došlo. První byl Inside od dánského studia Playdead. I v případě této hry došlo k prolomení ochrany krátce po uvedení na trh. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama