Sledovanost TGA letos výrazně vzrostla
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledovanost TGA letos výrazně vzrostla

Sledovanost TGA letos výrazně vzrostla

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 12. 2016 13:48 2
Reklama

Slavnostní předávání The Game Awards mělo letos rekordní sledovanost. Počet diváků, kteří se dívali v přímém přenosu, vzrostl o 65 procent na 3,8 milionu. Show za to z velké části vděčí tomu, že se díky dohodě s gigantem Tencent letošní ročník vysílal i v Číně.

Skok v množství diváků je nezanedbatelný. V roce 2015 se na slavnostní večer dívalo 2,3 milionu diváků a o rok dříve 1,9 milionu. Pořadatel a moderátor cen Geoff Keighley se podělil se serverem Polygon o svou radost z toho, že se dosah a věhlas akce dále šíří. “Naším cílem je přinést tuto show tolika hráčům, jak to jen bude možné. A tento unikátní způsob distribuce se nadále vyplácí. Bylo vzrušující vidět zájem o akci a odezvu na ni v Číně,” dodal.

Klíčová byla dohoda s Tencentem. Tento čínský gigant vlastní kromě jiného třeba studio Riot Games, autory League of Legends, ale také skoro poloviční podíl v Epic Games. Díky němu se ke sledování připojil skoro milion tamních diváků. GameSpot připomíná, že počet čínských hráčů už měl údajně přesáhnout velikost celé americké populace.

Akce The Game Awards 2016 se také dostala na první místo mezi témata na Twitteru během vysílání a hashtag #thegameawards se používal o 50 procent více než v loňském roce. Celkem bylo k akci v jejím průběhu napsáno přes 5 milionů tweetů. Různá videa z akce nasbírala na Twitteru, YouTube a Facebooku přes 15 milionů zhlédnutí.

Akci jste mohli sledovat i u nás na Hrej.cz s českým překladem a komentářem. Podívat se ni ni můžete v našem archivu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama