Jošida komentuje launch PS4 Pro a PS VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jošida komentuje launch PS4 Pro a PS VR

Jošida komentuje launch PS4 Pro a PS VR

David Plecháček

David Plecháček

7. 12. 2016 16:56 2
Reklama

Když jsme v pondělí psali o tom, že Xbox prožívá přelomový rok, musíme jednoznačně dodat, že ani PlayStationu se nedaří nijak špatně. Možná, že se VR neprodává tak, jak prvotní odhady předpokládaly, ale o PS4 Pro je zájem a Šúhei Jošida tato slova jedině dokládá.

„Ano, PS4 Pro se prodává dobře,“ přitakal Jošida. „Doufali jsme, že lidé, kteří si PS4 koupili day-one, koupí i PS4 Pro. Konzole by měla být volbou i pro zákazníky, které mají doma 4K televizi,“ řekl. Zároveň ale podotkl, že pro celkové výsledky musí řádně zanalyzovat celou situaci, ale zatím se zdá, že PS4 Pro je také volbou pro hráče, pro které se jedná o první zařízení z této generace. Na mnoha trzích se údajně jedná o nedostatkové zboží.

Nabízí se otázka – může úspěch PlayStationu 4 Pro znamenat určitou pravidelnost co se týče hardwarových updatů? „Vytvářet konzoli jako PS4 Pro není lehkou záležitostí. Naše zařízení je kompletně kompatibilní, je součástí ekosystému této generace. Nesmíme rozdělit komunitu hráčů na dva tábory. I proto o dalších plánech zatím nehovoříme,“ popisuje prezident Sony Worldwide Studios.

Jošida říká, že z tohoto hlediska se nedá úspěch měřit pomocí čísel, ale spíše celkovým výsledkem, otázkou, zda se pořízení výkonnější konzole vyplatí. A když jsme u těch čísel, neznáme počet prodaných kusů PS VR. Jak je to s nimi? „Není moje rozhodnutí rozhodovat, zda je uveřejníme, či nikoliv,“ řekl. Na přímou otázku, zda VR headset naplnil očekávání, Jošida prohlásil, že se pěkně prodává po celém světě.

Co tkví za takovým úspěchem? „Doufal jsem, že až PS VR vyjde, budou na něm hry, které celý potenciál VR využijí. Očekával jsem, že vývojářům zabere nějaký čas, než si celé zařízení vyzkouší a naučí se s ním. Pořád si myslím, že to platí. Ale hry, které už vyšly, tak některé z nich jsou na PS VR přímo perfektní,“ komentuje situaci.

Za dobu na trhu už Sony získala spoustu údajů o jejich používání. Největším překvapením bylo to, jak dlouho hráči u her vydrží. I Jošida přiznává, že VR dokáže být intenzivní a z tohoto hlediska náročné, ale lidé v něm tráví každý den hodiny v kuse. „To je rozhodně dobré vědět,“ řekl sympatický Japonec závěrem.

PlayStation 4 Pro si můžete zakoupit na obchodě Xzone.cz, stejně jako PlayStation VR (zde).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama