Dvě klasiky od Segy míří do televize
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dvě klasiky od Segy míří do televize

Dvě klasiky od Segy míří do televize

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 12. 2016 10:06
Reklama

Už několikrát jsme v posledních týdnech a měsících psali o tom, že filmové a seriálové adaptace herních značek jsou po letech opět v kurzu. Tentokrát bude řeč hlavně o televizi. Ta si totiž dělá zálusk na slavná jména od Segy.

Společnosti Stories International a Circle of Confusion plánují podle Variety natočit adaptace her Altered Beast (1988) a Streets of Rage (1991). Produkční společnost Circle of Confusion se přitom podílela třeba na filmu Straight Outta Compton nebo seriálu Živí mrtví. Obě slavné herní značky spojené především s konzolí Mega Drive by se měly nejprve objevit na televizní obrazovce a později dokonce možná na stříbrném plátně.

Altered Beast vypráví příběh válečníka ze starověkého Řecka, který zahyne v bitvě, ale je je vzkříšen Diem, aby zachránil jeho dceru Athénu. Aby toho dosáhl, dostane do vínku schopnost změnit se v humanoidní šelmu podobnou třeba vlkodlaku se zvláštními schopnostmi. Athénu vězní v podsvětí démon Neff. Hra původně vyšla na automatech a časem se dočkala portů na domácí konzole. Na PS2 vzniklo dokonce v roce 2005 nepřímé pokračování.

Ve Streets of Rage kdysi poklidné město ovládnou zločinci, všude zuří násilí a nikdo není v bezpečí. Proti bezpráví se postaví trojice mladých bojovníků, kteří opustili policejní sbor a chtějí vyřešit věci po svém - boxer Adam Hunter, expert na bojová umění Axel Stone a Blaze Fielding ovládající džudo.

Společnost Stories International už dříve vyjádřila zájem natočit film podle videohry Shinobi z roku 1987 nebo japonského akčního RPG Rent-A-Hero, které vyšlo v roce 1991. Sega by se Stories ráda adaptovala více než 40 IP ze svého portfolia. Už dříve se psalo o hrách Golden Axe, The House of the Dead, Crazy Taxi nebo bojovce Virtua Fighter. V plánu jsou filmy, televizní seriály i digitální série. Na cestě do Hollywoodu je i ježek Sonic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama