Duhové dresy z FIFA 17 dráždí ruské poslance
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Duhové dresy z FIFA 17 dráždí ruské poslance

Duhové dresy z FIFA 17 dráždí ruské poslance

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 12. 2016 12:44 28
Reklama

Pokud pravidelně hrajete letošní přírůstek do fotbalové série FIFA, možná jste si všimli listopadové nabídky bezplatných dresů v barvách duhy, kterými hnutí Stonewall podporuje kampaň Rainbow Laces. Ta se zaměřuje na podporu LGBT sportovců a sportovních fanoušků, kteří jsou často terčem urážlivých či posměšných komentářů. Zapojení nových dresů do hry se však ani trochu nelíbí členům ruského parlamentu.

Ti celou záležitost okamžitě označili za propagaci homosexuality a žádají, aby byla hra v Rusku z tohoto důvodu zakázána. Na celou záležitost upozornil deník Izvestia, který zveřejnil otevřený dopis poslanců, který vybízí státní agenturu pro dozor nad podobnými tématy, aby nastalou situaci začal řešit. Přítomnost duhových dresů je totiž podle nich v rozporu se zákonem z roku 2013, který uvádí, že propagace netradičních sexuálních vztahů má neblahý vliv na dětské zdraví a vývoj.

Na stránkách deníku Izvestia se k problému vyjádřil i poslanec za komunistickou stranu Valerij Raškin. Ten uvedl, že společnost EA by měla ve hře učinit patřičné změny, nebo upravit doporučený věk na obalu. Pokud k těmto opatřením nepřistoupí, měla by se připravit na následná represivní opatření ze strany ruské vlády. EA zatím celou situaci ponechává bez komentáře.

Jak se k této záležitosti velké herní vydavatelství nakonec postaví, to ukáže až čas. Faktem je, že EA ve svých hrách, jako je například série Dragon Age nebo Mass Effect, naprosto běžně zobrazuje homosexuální vztahy a v Dragon Age: Inquisition se objevila i transgender postava. V nedávné minulosti se i v sérii The Sims objevily širší možnosti nastavení pohlaví. Organizace The Human Rights Campaing ostatně označila EA jako jednu z nejlepších firem pro LGBT zaměstnance. Jako nejpravděpodobnější vyústění situace se tedy v současnosti jeví to, že si rušní milovníci virtuálního fotbalu budou brzy muset sehnat Pro Evolution Soccer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama