Kodžima dokončoval MGS V bez svého týmu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima dokončoval MGS V bez svého týmu

Kodžima dokončoval MGS V bez svého týmu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 12. 2016 11:13 6
Reklama

Hideo Kodžima má za sebou velký večer. V Los Angels na The Game Awards 2016 obdržel cenu, kterou měl získat už loňský rok, a ukázal další video ze své připravované hry Death Stranding. Nyní pořadatel TGA Geoff Keighley vnesl v rozhovoru pro magazín Glixel ještě trochu více světla do poměrně neuvěřitelných podmínek, v nichž měl Kodžima poslední měsíce v Konami pracovat při dokončování Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Podle Keighleyho si Kodžima prošel opravdu obtížným obdobím. Samotný Keighley byl šokovaný, když zjistil jen den před loňským slavnostním předáváním cen, že Konami otci Metal Gearu zabránila v účasti na The Game Awards. Musel tehdy podle svých slovo proto něco namítnou, i když šlo o sponzora. A tak se také před rokem stalo. Ale zpět k vývoji Metal Gear Solidu V.

“Samotný fakt, že tu hru [Kodžima] dokončil za daných podmínek, je úžasný. Byl zavřený v oddělení místnosti na jiném patře než jeho vývojářský tým posledních šest měsíců. Ani s nimi nemohl mluvit. Musel mluvit skrz prostředníka. Takhle ta hra byla dokončena,” odhalil Keighley velice nestandardní podmínky poslední fáze vývoje.

Letos už si Kodžima pro Industry Icon Award došel. Keighley k tomu poznamenal, že to byl jeden z důvodů, který ho poháněl při práci na letošním ročníku. Chtěl odčinit tuhle křivdu. Věřil, že se musí vrátit na stejné pódium a dát Kodžimovi cenu, o níž byl loni oloupen.

A skutečně předávání tohoto ocenění na samém začátku celé show patřilo paradoxně k jednomu z vrcholů této akce. Velmi emotivně se k loňským událostem znovu na místě vyjádřil Keighley a Kodžima vděčně přijal cenu a jak už víte, předvedl novou ukázku z Death Stranding, o němž se určitě bude mluvit ještě hodně na PSX tuto sobotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama