Gears 4 nabídnou souboj XONE vs. PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears 4 nabídnou souboj XONE vs. PC

Gears 4 nabídnou souboj XONE vs. PC

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 12. 2016 12:45 5
Reklama

Gears of War 4, které na Hrej.cz recenzoval Jirka, potěšily zejména svým staromilským přístupem „Když to není rozbité, nespravuj to“. Hra je zároveň součástí programu Xbox Play Anywhere a můžete si ji zahrát stejně dobře na PC jako na Xbox One. Dokonce můžete s kamarády na druhé platformě hrát i kooperativní multiplayer. Jen ten kompetitivní byl zatím uzamčen pro každou verzi hry zvlášť. O víkendu se ale stavidla brutality mezi PC a Xboxem otevřou.

Vývojáři ze studia Coalition totiž od zítřka spouštějí multiplayerový cross-platform test, díky němuž proti sobě poprvé budou moci vyrazit hráči z obou skupin. Výsledky testu budou následně vyhodnoceny a vývojáři z nich vyvodí důsledky pro potenciální permanentní řešení do budoucna. Pokud se tedy ukáže, že hráči na Xbox One a PC mohou hrát proti sobě s vyrovnanými výsledky, mohl by se cross-platform kompetitivní multiplayer ve hře usídlit natrvalo a nastavit tak docela zajímavý precedens i pro ostatní hry.

Abyste se testu mohli zúčastnit, musíte se přihlásit do Social playlistu, který obsahuje režimy Team Deathmatch, Dodgeball a King of the Hill. K dispozici budou všechny mapy včetně Checkout a Dry Dock z posledního DLC. Vaše přispění bude náležitě odměněno formou zvýšeného zisku XP. Za vyhraný zápas dostanete 1500 XP namísto 600 a prohraný zápas vám vynese 750 XP místo obvyklých 100.

Přesný čas začátku testu zatím neznáme, poběží ale od pátku 2. prosince do pondělí 5. prosince. Vývojáři říkají, že tímto krokem chtějí ukázat komunitě, jak bedlivě naslouchají jejím přáním. Jak myslíte, že to celé dopadne? Zvítězí kombo klávesnice a myši, nebo hráči na Xbox One ukážou svým protivníkům, že právě na jejich platformě je hra doma?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama