Ubisoft razantně mění politiku u svých DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft razantně mění politiku u svých DLC

Ubisoft razantně mění politiku u svých DLC

David Plecháček

David Plecháček

23. 11. 2016 11:30 10
Reklama

Zdá se, že Ubisoft mění přístup k placeným DLC. Provozní viceprezidentka Ubisoftu Anne Blondel-Jouin to řekla v rozhovoru pro GamesIndustry v návaznosti na to, jak se bude společnost stavět k podpoře svých multiplayerových titulů.

Zdá se, že modelovým příkladem nových způsobů je Tom Clancy‘s Rainbow Six Siege, hra, která vyšla v prosinci loňského roku. Ubisoft slibuje minimálně pětiletou podporu všem svým hrám, a u některých titulů by se mohla podle Anne Blondel vyšplhat až k celé dekádě. Co je ale rozhodně přínosnější (a co už vidíme právě u R6 Siege), je fakt, že se společnost zdráhá vydávat hry s cílem následně vydat několik placených DLC, které ji prakticky doplní a bez nichž budete v původní hře o něco ochuzeni.

„Monetizace je něco, s čím musíme být obzvlášť opatrní,“ řekla Blondel-Jouin. „Můj tým to má na starosti a postaráme se o to, abychom našli správný balanc. Klíčem totiž není přidat něco, co doplní něco navíc nad rámec původní hry. Takový přístup není správný, protože si žádáte více peněz z nesprávných důvodů. Samozřejmě, pokud to je něco, co hráči přímo ke hraní potřebují, není to o nic lepší,“ popisuje často viděné scénáře u různých vývojářů a vydavatelů.

Podle ní je cílem dodat další zábavu do hry, která by neměla být povinností, nýbrž by měla být pro všechny volitelnou složkou. Celý proces vydávání DLC popisuje k návštěvě zábavního parku, kde můžete na jednu stranu navštívit všechny atrakce, ale pak můžete jít ke stánku s jídlem, s pitím, nebo s nějakými suvenýry… A ať už tam nějaké peníze utratíte nebo nikoli, jste pořád součástí celého parku.

„Takhle by to pochopitelně nefungovalo, kdyby byl dodatečný obsah pro hráče nezbytný. Ale my nehodláme dělat DLC, které si budete muset koupit, pokud bude chtít kompletní zážitek a kompletní hru. Nabídneme vám kompletní hru, a pokud toho budete chtít víc, můžete si DLC koupit. Anebo nemusíte, je to na vás,“ dodává.

Vypadá to, že se přesycený trh s DLC malými krůčky mění. Kromě Rainbow Six Siege, v němž všechny nové mapy, režimy a operátory hráči dostávají zdarma, to můžeme vidět i u konkurenčních vydavatelů. Například EA potažmo vývojáři ze studia Respawn u svého Titanfallu 2 slibují veškeré mapy zadarmo. Podobný přístup zvolil relativně nedávno i Microsoft s Halo 5.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama